Превишаване на разходите на новия стадион на Бъфало Билс, което наближава 300 милиона долара над бюджета, казват източници на АП

...
ОРЧАРД ПАРК, Ню Йорк (AP) — Три месеца от началото
Коментари Харесай

ОРЧАРД ПАРК, Ню Йорк (AP) — Три месеца от началото на строителството на новия им стадион, Бъфало Билс вече са изправени пред потенциални пари криза с най-новите прогнози, че екипът е на куката за надхвърляне на разходите до 300 милиона долара, казаха пред Associated Press тази седмица четирима души, които са пряко запознати или са информирани за финансовите подробности.

Какво беше първоначално обявена за цена от 1,4 милиарда долара през март 2022 г. и увеличена до 1,54 милиарда долара месеци по-късно, сега се прогнозира да скочи до 1,65 милиарда долара и да се доближава до 1,7 милиарда долара, казаха хората пред AP при условие за анонимност, тъй като екипът не е разкрил тези цифри.

Нарастващата цена е забележителна, тъй като сметките по договор са задължени да покриват всякакви надценки над тогавашните договорени разходи от 1,4 милиарда долара като част от предварителната сделка, която екипът постигна с държавата и окръг Ери Преди 16 месеца.

Увеличените разходи за труд и материали бяха цитирани като повишаване на цената, като един човек каза, че една позиция вече е надвишила бюджета със 75 милиона долара. Друг човек каза, че забавянето на изпращането на оферти също е имало ефект върху повишаването на разходите.

Athletic за първи път съобщи за превишаването на разходите миналия уикенд и цитира неидентифицирани лица, които прогнозират, че цената на стадиона може да достигне $1,9 милиона.

Новоназначеният оперативен директор на Bills Джон Рот нарече прогнозите в най-добрия случай преждевременни и спекулативни.

„Все още не знаем достатъчно, за да потвърдим това“, каза Рот пред The AP в сряда, отбелязвайки, че само малък процент от договорите и офертите са изпълнени.

Рот пое поста едва преди три седмици, заменяйки Рон Ракуя, който играеше водеща роля в преговорите за стадиона и особено по отношение на последната година, след като съсобственикът на отбора Ким Пегула получи инвалидизиращ сърдечен удар през юни 2022 г. Ракуя беше уволнен миналия месец, като съсобственикът Тери Пегула пое поста президент на отбора и назначи комисия от трима души — начело с Рот — да наблюдава Сметки и строителен проект.

Историята продължава

Нарастващата цена би поставила по-голямо от очакваното бреме върху Билс, които първоначално бяха ангажирани да покрият 550 милиона долара от строителните разходи. Техният дял сега потенциално съответства на вноската на данъкоплатеца от 850 милиона долара, като 650 милиона долара се дължат на държавата, а останалите от окръг Ери.

Сметките се съгласиха да покрият надвишаването на разходите в замяна на имайки пълен контрол върху дизайна и строителството на стадиона.

Един от хората каза на AP преди началото на преговорите, че се очакват надхвърляния въз основа на прогнозираната цена на Bills от 1,4 милиона долара. Първоначално Билс бяха определили цената на стадиона на около 1,5 милиарда долара, преди да сменят дизайнерските фирми.

Билс финансират своя дял чрез програмата за заеми G4 на НФЛ с останалите пари, събрани за първи път такса за лицензиране на места за притежателите на сезонни билети.

Не е ясно как законопроектите ще компенсират разликата и какви мерки за намаляване на разходите могат да предприемат за дизайна на съоръжение с над 60 000 места, което се изгражда срещу сегашния им дом в Орчард Парк, Ню Йорк.

Нарастващите прогнози идват, тъй като Пегула, които също притежават Бъфало Сейбърс от НХЛ, се очаква скоро да се обърнат към града, за да обсъдят отдавна необходимите ремонти на центъра на отбора арена.

KeyBank Center не е имал голяма модернизация от отварянето си през 1996 г. и има нужда от работа по покрива, коридорите и купите за сядане.

Нуждите от обновяване са толкова значителни, че проектът ще трябва да бъде разпределен в няколко извън сезона.

Пегула има прогнозирана нетна стойност от $6,7 милиона и е натрупал състоянието си чрез индустрията за природен газ, като е открил и след това разпродал правата за сондиране на участъци от газ- богати находища в цялата страна.

Пегула например помогна да финансира закупуването на Bills за 1,4 милиарда долара през 2014 г., като продаде правата за сондиране на около 75 000 акра земя в Охайо и Западна Вирджиния за 1,75 милиарда долара.< /p>

___

AP NFL: https://apnews.com/hub/nfl

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР