Орбан пристигна в Китай на мирна мисия за Украйна. Министър-председателят

...
Орбан пристигна в Китай на мирна мисия за Украйна. Министър-председателят
Коментари Харесай

Орбан пристигна в Китай на мирна мисия за Украйна

Орбан дойде в Китай на мирна задача за Украйна. Министър-председателят на Унгария Виктор Орбан се срещна с китайския президент Си Дзинпин в понеделник, дни след провеждането на договаряния за евентуално украинско спокойно съглашение с съветския президент Владимир Путин, което разгневи някои водачи на Европейския съюз.

Орбан и Си Дзинпин се срещнаха в „ Дяоюйтай “ в Пекин,

съгласно китайските държавни медии.
Китай, който има тесни връзки с Русия, предизвиква кротичък проект от шест точки, който издаде с Бразилия през май, до момента в който Орбан стартира „ задача за мир “, откакто страната му пое ротационното председателство на Европейски Съюз при започване на този месец.

„ Мирия за мир 3.0. “,

написа Орбан в формалния си акаунт в X, малко след идването си в Пекин.

Хамид Хамид: Винаги, когато Движение за права и свободи е трябвало да се разделя с някои дерибеи, те са поставяли персонални ползи 08.07.24 09:35 Орбан дойде в Китай на мирна задача за Украйна 08.07.24 09:35 Статуя на господ Хермес открита у нас възхити международните медии (ВИДЕО) 08.07.24 09:13 Искра Михайлова: Има една мощна партия Движение за права и свободи. Няма разнообразни ДПС-та, както споделят 08.07.24 08:57 Кристиян Вигенин: Кризата в политическата система в България се задълбочава 08.07.24 08:43

Посещението на унгарския водач идва, откакто той се срещна с украинския президент Володимир Зеленски в Киев и също по този начин посети Кремъл, пътешестване, което провокира мощен укор от неговите съдружници.

„ Китай е основна мощ в основаването на условия за мир във войната Русия-Украйна “, сподели Орбан на X, добавяйки, че това е повода да се срещне със Си единствено два месеца откакто китайският водач посети Будапеща.

„ Ние високо ценим вашата мирна самодейност

във връзка с спора в съседката на Унгария “, сподели Орбан на Си Дзинпин. „ За унгарците е доста значимо Китай да упорства за мир в света. “

Орбан е критик на западната военна помощ за Украйна и е водачът на Европейски Съюз с най-топли връзки със Си и Путин.
Пътуването му до Китай идва дни преди срещата на върха на НАТО, която ще разиска даването на спомагателна поддръжка за Украйна и следва Европейската комисия, която удостовери предходната седмица, че ще наложи мита до 37,6% върху вноса на електрически транспортни средства, създадени в Китай.

Източник: Ройтерс /Превод: SafeNews

Още вести четете в: Свят За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР