Орбан обяви създаването на нова група в ЕП заедно с

...
Орбан обяви създаването на нова група в ЕП заедно с
Коментари Харесай

Орбан обяви създаването на нова група в EП заедно с десни партии от Австрия и Чехия

Орбан разгласи основаването на нова група в Екологичен потенциал дружно с десни партии от Австрия и Чехия. Партията на свободата на Австрия (FPO), водена от Херберт Кикъл, партията Фидес на унгарския министър председател Виктор Орбан и партията ANO на някогашния чешки министър председател Андрей Бабиш възнамеряват да основат нов съюз в Европейския парламент (ЕП). Той ще се споделя „ Патриотите на Европа “. Това споделиха партийни водачи пред кореспонденти във Виена. Думите на политиците са представени от.

„ Днес е исторически ден, тъй като през днешния ден навлизаме в нова епоха на европейската политика “, сподели Херберт Кикъл в послание към медиите.

Today we launched what will soon be the strongest right-wing political group in Europe.
— Orbán Viktor (@PM_ViktorOrban)

На срещата участваха господата Бабиш и Орбан. И тримата приказваха за желанието на алианса да се бори с незаконната миграция и да търси прекачване на огромен брой пълномощия от Европейския съюз към неговите страни членки.

„ Вярвам, че сегашните политически обединения ще се разделят и доста бързо европейската десница ще стане най-голямата секта “, сподели Виктор Орбан (цитиран от Telex).

Партийните водачи не дадоха отговор на журналистически въпроси, само че оповестиха идна конференция. Очаква се към алианса там да се причислят и други партии.

От 1 юли Унгария ще поеме председателството на Европейския парламент. В него Виктор Орбан се афишира срещу разрешаването на украинския спор с военни средства и счита изпращането на оръжие и финансова помощ на Украйна за ескалация.

Изборите за Европейски парламент се организираха от 6 до 9 юни (избирателите гласоподаваха за национални партии, след което техните претенденти бяха разпределени сред европейските фракции). Унгарската Фидес получи 11 места в Екологичен потенциал, австрийската ФПО и чешката АНО - по 13 места. За да основат съюз, те би трябвало да имат най-малко 23 мандата от седем страни от Европейски Съюз.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР