Орбан, който подкрепя връщането на дългогодишния си съюзник за втори

...
Орбан, който подкрепя връщането на дългогодишния си съюзник за втори
Коментари Харесай

Орбан: Тръмп няма да даде и цент на Украйна, ако бъде избран

Орбан, който поддържа връщането на дългогодишния си съдружник за втори мандат в Белия дом, се срещна с Тръмп във Флорида в петък.

" Той няма да даде нито цент за войната сред Украйна и Русия и по тази причина войната ще завърши ", сподели Орбан по държавната телевизия късно нощес. " Защото е явно, че Украйна не може да се оправи сама ", добави той.

" Ако американците не дадат пари и оръжия, а също и европейците, тогава тази война ще завърши. А в случай че американците не дадат пари, европейците няма да могат да финансират тази война сами, и тогава войната ще завърши. "

Унгарският министър председател добави, че Тръмп има " много детайлни проекти " по какъв начин да постави завършек на руско-украинската война, само че не заяви детайлности, осведоми Би Би Си. Тръмп не е коментирал обществено телевизионното изявление на Орбан.

Би Би Си обръща особено внимание на обстоятелството, че по време на визитата си в Съединени американски щати Орбан не се срещна със настоящия президент Джо Байдън.

Орбан отхвърля да изпрати оръжия на Киев и поддържа близки стопански връзки с Москва, откогато съветските сили нахлуха в Украйна през 2022 година, напомня Ройтерс. За финален път той се срещна с съветския президент Владимир Путин през октомври в Китай макар напъните на Европейския съюз да изолира Москва.

Орбан съобщи, че е " различен въпрос " по какъв начин ще завърши войната с мирни договаряния след примирието, и по какъв начин ще се сътвори постоянна и безвредна Европа. Първо обаче би трябвало да се реализира мир и " той (Тръмп) разполага със средствата за това. "

President was a president of peace. He commanded respect in the world, and created the conditions for peace. During his presidency there was peace in the Middle East and peace in Ukraine. We need him back more than ever! Thank you for the invitation, Mr.…
— Orbán Viktor (@PM_ViktorOrban)

Европейските водачи от дълго време са обезпокоени, че връщане на Тръмп в Белия дом ще значи намаляване на поддръжката на Съединени американски щати както за Украйна, по този начин и за трансатлантическия боен алианс НАТО, показва Ройтерс.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР