Оранжевият сняг, който падна тази нощ на много места в

...
Оранжевият сняг, който падна тази нощ на много места в
Коментари Харесай

Оранжевият сняг не е опасен

Оранжевият сняг, който падна тази нощ на доста места в Североизточна България, не е рисков. Това съобщи пред Българска телеграфна агенция дежурният чиновник в хидрометеорологичната станция в Шумен, заяви " 24 часа ".

По думите на експерта като се изключи че явлението не е рисково, то не е и извънредно, както се смяташе в началото. Не съществува каквато и да е заплаха за популацията.

Оранжевият сняг е бил проучен. Установено е, че снегът е с естествени граници на киселинност. " Със снега, паднал над Шумен, са се смесили прахови частици, евентуално от пустини в Африка ", посочи синоптикът.

Припомняме, тази заран жителите на доста обитаеми места в Североизточна България осъмнаха с жълтеникаво-оранжев сняг по дворовете и къщите си. Явлението бързо провокира реакции.

Явлението провокира хумористични коментарти, съгласно които снегът у нас се опесъчава самичък. " Оранжев код, оранжев сняг ", написа във " Facebook " Румяна Начева от Силистра. Явлението провокира обаче и подозрения дали снегът съдържа нездравословни вещства.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР