Оранжеви и жълти са предупрежденията на синоптиците за утре заради

...
Оранжеви и жълти са предупрежденията на синоптиците за утре заради
Коментари Харесай

Оранжеви и жълти предупреждения за сняг, виелици и мощен вятър!

" Оранжеви " и " жълти " са предизвестията на синоптиците за на следващия ден поради предстоящи снеговалежи и мощен вятър. През идващото денонощие ще остане най-вече облачно. През нощта и до обяд ще е прохладно: в западната половина от страната с до сдържан северозападен вятър, в източната - до мощен от север-североизток. Ще има превалявания от сняг, обилни - през нощта и в утринните часове в южните и планинските региони от страната, където в композиция с вятъра остават изискванията за виелици.

Минималните температури ще са най-вече сред минус 6° и минус 1°. Утре още преди обяд от север преваляванията ще стартират да отслабват и стопират, най-късно, вечерта, в Рило-Родопската област и югозападните региони. След обяд и вятърът ще отслабва. Застудяването ще продължи и оптималните температури ще са сред минус 3° и 2°. 

Над планините ще е облачно с превалявания от сняг. До сутринта в Рило-Родопския масив и западните и централните региони на Стара планина снеговалежите ще са обилни, към момента ще е прохладно със мощен, краткотрайно плевел вятър от север-североизток и ще има условия за навявания. По-късно денем преваляванията ще отслабват и стопират, най-късно в масивите в Югозападна България, вятърът ще отслабва. Температурите още ще се намалят и оптималната на височина 1200 метра ще е към минус 7°, на 2000 метра – към минус 12°.

Над Черноморието ще бъде най-вече облачно и ще има превалявания от сняг, по Южното Черноморие - преди обяд обилни. Ще е прохладно - през нощта и преди обяд със мощен до плевел вятър от север-североизток. След обяд преваляванията ще стопират, вятърът ще отслабва. Максималните температури ще са сред 0° - 2°. Вълнението на морето ще бъде 4 - 5 бала. Температурата на морската вода е към 7°.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР