Оранжев код за силен вятър и сняг е обявен за

...
Оранжев код за силен вятър и сняг е обявен за
Коментари Харесай

Оранжев код за вятър и сняг за 22 март

Оранжев код за мощен вятър и сняг е разгласен за 18 области, а жълт за останалата част от страната за 22 март. Това сочи информация на уеб страницата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българска академия на науките, съобщи " Фокус ".

Оранжев код за мощен вятър и снеговалежи е разгласен в 18 области на страната. Кодът е в действие за София-град, София - област, Перник, Кюстендил, Видин, Враца, Монтана, Габрово, Плевен, Ловеч, Велико Търново, Търговище, Русе, Разград, Шумен, Варна, Добрич, Силистра . В тези области се чака формиране на снежна завивка от 10 до 30 сантиметра.

От Национален институт по метеорология и хидрология предизвестяват за снежни виелици и рискове от формиране на преспи и навявания.

Жълт код за превалявания от дъжд, който до вечерта ще премине в сняг и мощен вятър е в действие за областите Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Смолян, Стара Загора, Хасково, Кърджали, Сливен, Ямбол, Бургас. В областите ще духа сдържан североизточен вятър и има заплаха от формиране на поледици. Очакваните количества превалявания ще са сред 15 и 35 литра на кв./м.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР