Оранжев код за силен вятър е в сила за цялата

...
Оранжев код за силен вятър е в сила за цялата
Коментари Харесай

В неделя ще стане страшно в цялата страна! Стихията ще е безпощадна!

Оранжев код за мощен вятър е в действие за цялата страна, в някои области ще вали изобилен дъжд, в други ще се образуват поледици. Това демонстрира информация на уеб страницата на Национален институт по метеорология и хидрология.

В 24 области на страната е в действие оранжев код за мощен вятър и значителни превалявания: От Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово: Ще духа сдържан до мощен вятър от северната четвърт и с него температурите бързо ще се намалят.

Ще има превалявания от дъжд, краткотрайно интензивни и съпроводени с гръмотевици. Възможни са и градушки. Сумарни количества сред 15 - 25 л/кв.м, в Предбалкана ще са и повече.

Велико Търново, Търговище и Шумен: Ще има превалявания от дъжд, краткотрайно интензивни и съпроводени с гръмотевици. Възможни са и градушки. Сумарни количества сред 15 - 35 л/кв.м. Вятърът ще се ориентира от североизток и ще е със междинна скорост 10 - 15 м/с и пориви до 20 м/с. Тмпературите бързо ще се намалят.

Варна: Ще духа мощен и краткотрайно плевел североизточен вятър - 15-25 м/с, и с него ще нахлува леден въздух и температурите внезапно ще се намаляват. След обяд ще има превалявания от дъжд, който вечерта в северните региони от региона ще премиват в сняг. Възможни са поледици. Има условия за обилни превалявания и гръмотевици. Очаквани количества сред 10 и 20 л/кв.м.

Бургас, Ямбол, Сливен, Стара Загора, Хасково: Ще духа мощен, на пориви и плевел югозападен вятър със междинна скорост 15 - 20 м/с, краткотрайно до 25 -27 м/с. След обяд ще има и превалявания от дъжд, краткотрайно интензивни и съпроводени с гръмотевици. Сумарни количества сред 15 - 20 л/кв.м.

Кърджали: Ще духа мощен, на пориви и плевел югозападен вятър със междинна скорост 15 - 20 м/с, краткотрайно до 25 -27 м/с. След обяд ще има и превалявания от дъжд, краткотрайно интензивни и съпроводени с гръмотевици. Сумарни количества сред 15 - 20 л/кв.м.

Пловдив, Смолян, Пазарджик, Благоевград, Кюстендил, Перник, София-град, София-област: Ще има превалявания от дъжд, краткотрайно интензивни и съпроводени с гръмотевици. Възможни са и градушки. Сумарни количества сред 15 - 35 л/кв.м. Ще духа сдържан до мощен северозападен вятър със междинна скорост 10 - 15 м/с.

В 4 области е в действие оранжев код за мощен вятър и поледици.

Русе, Разград, Силистра: Ще духа мощен до плевел североизточен вятър и него температурите доста ще се намалят. Ще мозъка превалявания от дъжд, които с понижението на температурите ще преминат в сняг. Ще има условия за формиране на поледици. Сумарни количества сред 20 и 35 л/кв.м, в обособени региони и повече.

Добрич: Ще духа мощен и краткотрайно плевел североизточен вятър - 15-25 м/с, и с него ще нахлува леден въздух и температурите внезапно ще се намаляват. След обяд ще има превалявания от дъжд, който след обяд в северните региони от региона ще премиват в сняг. Възможни са поледици. Има условия за обилни превалявания и гръмотевици. Очаквани количества сред 15 и 20 л/кв.м.

По Черноморието е разгласен жълт код. Очаква ентусиазъм на югозападен вятър до 20 м/сек.


Карта: НИМХ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР