Оранжев код за силен вятър е обявен за утре, 20

...
Оранжев код за силен вятър е обявен за утре, 20
Коментари Харесай

Оранжев код за силен вятър е обявен за утре, 20 януари

Оранжев код за мощен вятър е разгласен за на следващия ден, 20 януари, за област Габрово.

Според Национален институт по метеорология и хидрология, се чака плевел, мощен и стремителен южен вятър – фьон с пориви 22-29 m/s.

Прогноза за България за 20.01.2023

През идващото денонощие през страната ще премине средиземноморски циклон. Ще бъде най-вече облачно, прохладно и с превалявания. През нощта в западната половина от страната вятърът краткотрайно ще отслабне, тук-там и ще стихне. На изток ще продължи да духа мощен и стремителен южен вятър.

Утре вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и с него ще нахлува леден въздух. През целия ден в Източна България ще остане от юг и там температурите ще останат по-високи. На доста места ще има превалявания от дъжд, обилни в планинските региони и Югозападна България. Привечер с понижението на температурите на доста места в западните региони от страната дъждът ще премине в сняг, ще се образува снежна завивка, само че бързо ще спре. Минималните температури ще са най-вече сред 7° и 12°, в югозападните региони от страната – сред 4° и 6°. Максималните температури ще са в необятни граници, от 8° – 10° в Западна България до 18° – 20° на изток.

В планините ще остане прохладно със мощен и плевел южен вятър. След обяд вятърът ще отслабне и в масивите от Западна и Централна България ще се ориентира от запад-северозапад. Ще бъде най-вече облачно и с превалявания от сняг, ще има виелици.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР