Оранжев код за силен вятър е обявен за 7 области

...
Оранжев код за силен вятър е обявен за 7 области
Коментари Харесай

И утре жълт код за силен вятър в област Варна

Оранжев код за мощен вятър е разгласен за 7 области на страната на 18 януари. Жълт код е в действие за 21 области, измежду които и Варна. Ще духа мощен вятър от юг-югозапад с пориви 19-24 m/s

Над Черноморието облачността ще е променлива, постоянно забележителна. Ще бъде прохладно с сдържан, краткотрайно мощен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са 13°-18°. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще се усили и ще бъде 3-4 бала.

За региона е публикуван жълт код за мощен вятър от юг-югозапад с пориви 19-24 m/s.

Във вътрешността на страната облачността ще бъде по-често забележителна и на обособени места, основно от южната страна на планините, ще превали дъжд. Остава топло, изключително в Източна България и регионите, ситуирани покрай северните скатове на планините. Минималните температури ще са най-вече сред 7° и 12°, оптималните ще са най-вече сред 15° и 20°, в София минимална - към 5°, оптималната - към 15°.

Над планините ще бъде най-вече облачно и тук-там ще има превалявания от дъжд, над 1800 метра - от сняг. Ще бъде прохладно с плевел, по високите и открити елементи ураганен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 5°, на 2000 метра - към 0°.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР