Оранжев код за опасно време ще бъде в сила в

...
Оранжев код за опасно време ще бъде в сила в
Коментари Харесай

В четвъртък: Гръмотевици и градушки за запад, по морето слънцето ще пече

Оранжев код за рисково време ще бъде в действие в четвъртък за 9 области . Предупреждението е в действие за областите Видин, Монтана, Враца, София-град, София-област, Пазарджик, Перник, Кюстендил и Благоевград . В тези региони ще има краткотрайни, краткотрайно интензивни превалявания, съпроводени с гръмотевична активност и мощни пориви напразно , тук-там ще има и градушки . Синоптиците предвиждат, че количествата на преваляванията могат да доближат 30 до 50 л/кв.м, а в планинските региони даже и повече.
 
Жълт код за евентуално рисково време е въведен в областите Плевен, Ловеч, Пловдив и Смолян , демонстрира информация на уеб страницата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките. И в тези области преваляванията ще са краткотрайни, краткотрайно интензивни, ще има условия и за градушки. Очакваните количества на преваляванията са към 20-35 л/кв.м.
 
 Национален институт по метеорология и хидрология п

През деня в четвъртък над западната половина от страната ще се развива мощна купеста и купесто-дъждовна облачност и на доста места ще има превалявания, краткотрайно интензивни и обилни по количество. След обяд в Западна България вятърът ще се ориентира от запад и краткотрайно ще се усилва. Синоптиците предизвестяват, че ще има гръмотевични стихии, тук-там и градушки .
 
 ThinkStock/Getty Images-->

Дневните температури леко ще се намалят, като оптималните стойности ще се движат в период сред 25-28 градуса. Атмосферното налягане ще се намалява и ще е по-ниско от междинното за месеца.

Над масивите в западната половина на страната ще се развива мощна купеста и купесто-дъждовна облачност и на доста места ще има краткотрайни, краткотрайно интензивни превалявания , съпроводени с гръмотевични стихии. Над планините в Източна България през целия ден ще е най-вече слънчево, ще духа сдържан до мощен вятър от южната четвърт. Максималната температура на височина 1200 м ще е към 20 градуса, на 2000 м - към 13 градуса.
 
 ThinkStock/Getty Images

Без превалявания и най-вече слънчево ще остане времето в източните региони от страната. Там ще духа слаб, в източните региони - до сдържан вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са сред 25-27 градуса, а тук-там даже до 33-35 градуса. Температурата на морската вода ще е от 22-25 градуса, вълнението на морето ще е 2 бала.

Подробна информация за времето през днешния ден и прогнозата за 10 дни напред вижте на 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР