Оранжев код за опасно време е обявен за вторник в

...
Оранжев код за опасно време е обявен за вторник в
Коментари Харесай

Оранжев код и днес, кога ще спре да вали

Оранжев код за рисково време е разгласен за вторник в пет области на страната – Враца, Плевен, Ловеч, Габрово и Велико Търново. Очаква се в тези региони след снеговалежи през нощта да продължи да вали сняг и във вторник преди обяд. Прогнозата е в Габровска и Ловешка област снежната завивка да доближи 15-25 сантиметра, а в останалите три области 10-15 сантиметра.

ВИЖТЕ СНЕЖНОТО БЕДСТВИЕ В БЪЛГАРИЯ СНИМКИ

За единствено четири области – Видин, Перник, Кюстендил и Благоевград кодът е зелен, а в останалата част от страната – жълт, сигнален за значителни превалявания от дъжд и сняг, сочи информация в уеб страницата на Национален институт по метеорология и хидрология към Българска академия на науките.

Снеговалежът, който стартира в понеделник провокира безпорядък по пътищата

и докара до редица пътни произшествия. Най-сериозната заплаха обаче ни чака, когато спре да вали, защото точно тогава пътищата се заледяват.

Днес тук-там в Западна и Централна България към момента се чака да превалява сняг, в източните региони – дъжд. След обяд преваляванията в множеството места ще спрат, най-късно в североизточните региони.

Вечерта от югозапад облачността ще стартира да се раздира и понижава. Ще духа до сдържан северозападен вятър.

Температурите ще са съвсем без дневен ход, ще са най-вече сред -1 и 4 градуса, малко по-високи по морския бряг .

ВИЖТЕ СУДЕНАТА КРАСОТА НА ЗИМАТА В НАШАТА ГАЛЕРИЯ

Над планините ще бъде облачно с отслабващи превалявания от сняг. Вечерта преваляванията на всички места ще спрат, най-късно в Стара планина. Над Черноморието ще бъде облачно с превалявания от дъжд основно в часовете преди обяд.

През нощта против

сряда

облачността ще продължи да се раздира, в доста региони и ще намалее до ясно, вятърът ще отслабне и на доста места ще стихне. Сутринта ще е студено, с негативни минимални температури, достигащи тук-там, основно в Западна и Централна България, до минус 5°, минус 7°; по-високи по Черноморието – малко над нулата. В сряда ще има раздрана облачност, вятърът ще се ориентира от юг-югозапад и ще се затопля.

В четвъртък

южният вятър ще се усили, по-съществено в Източна България и покачването на температурите ще продължи. Ще доминира облачно време, тук-там ще има и слаби валежи от дъжд.

Вижте писта Снежанка на Пампорово в действително време

Вижте Студенец на Пампорово в действително време

Вижте Мечи чал в действително време

Всичко за времето у нас и по света вижте на Sinoptik.bg.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР