Оранжев код за опасно време е обявен за Бургаска област,

...
Оранжев код за опасно време е обявен за Бургаска област,
Коментари Харесай

Дъжд на много места във вторник

Оранжев код за рисково време е разгласен за Бургаска област, където синоптиците от Национален институт по метеорология и хидрология чакат интензивни превалявания и гръмотевични стихии.

Жълт код за превалявания и/или мощен вятър е публикуван за 14 области — Варна, Добрич, Силистра, Разград, Ямбол, Сливен, Хасково, Кърджали, Смолян, Пазарджик, Благоевград, Кюстендил, Перник и София-област. 



Във вторник над северозападните региони облачността ще се раздра и намалее, в останалата част от страната ще е по-често забележителна. На доста места в Южна и Източна България ще има краткотрайни превалявания от дъжд и гръмотевични стихии. На обособени места, основно в Родопите и югоизточните региони, явленията ще са интензивни и ще има условия за градушки. 

Ще продължи да духа сдържан, в източната половина на страната краткотрайно мощен североизточен вятър.

Преобладаващите оптимални температури ще са сред 22° и 27°, в София — към 22°.

Над планините ще е най-вече облачно. На доста места ще има превалявания от дъжд, в Родопите, Странджа и Сакар ще са краткотрайни, краткотрайно интензивни, с гръмотевични стихии. По най-високите върхове на Рила и Пирин преваляванията ще са от сняг. Ще духа сдържан и мощен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 12°, на 2000 метра — към 7°.

Над Черноморието облачността ще е забележителна, най-вече купеста и купесто-дъждовна. На доста места ще има краткотрайни, по южното крайбрежие — краткотрайно интензивни превалявания и гръмотевични стихии. Има условия за градушки. Ще духа сдържан и мощен североизточен вятър. Максималните температури ще са 24°-27°. Температурата на морската вода е към 26°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР