Оранжев код за опасно силен вятър е обявен за Източна

...
Оранжев код за опасно силен вятър е обявен за Източна
Коментари Харесай

Оранжев код за опасно силен вятър е обявен за Източна България днес

Оранжев код за рисково мощен вятър е разгласен за Източна България през днешния ден, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Кодът е мощ за областите Бургас, Варна, Добрич, Русе, Разград, Силистра, Сливен, Търговище, Шумен, Ямбол. Предупрежденията на метеоролозите са за плевел и ураганен вятър от север-северозапад с пориви до 30-35 м/сек. Очакват се обилни превалявания от дъжд, които бързо даже и по Черноморието ще минават в влажен сняг с количества над 25 мм. В Странджа и по старопланинските проходи ще се образува снежна завивка, предизвестяват от Национален институт по метеорология и хидрология. 

Оранжевият код е в действие за областите Бургас, Варна, Добрич, Русе, Разград, Силистра, Сливен, Търговище, Шумен, Ямбол. Предупрежденията на метеоролозите са за плевел и ураганен вятър от север-северозапад с пориви до 30-35 м/сек. Очакват се обилни превалявания от дъжд, които бързо даже и по Черноморието ще минават в влажен сняг с количества над 25 мм. В Странджа и по старопланинските проходи ще се образува снежна завивка, предизвестяват от Национален институт по метеорология и хидрология. Очаква се вълнението на морето в Бургаско отвън заливите да доближи 6 бала, а във Варна – 5 бала, като в следобедните часове ще отслабва.

Жълтият код е в действие за областите Велико Търново, Габрово, Кърджали, Стара Загора, Хасково. В тези области прогнозата е за мощен и краткотрайно плевел вятър от север-северозапад с пориви до 20-25 м/сек.

Силният вятър през вчерашния ден лиши живота на двама души в София и Варна. Тази нощ Община Варна разгласи бедствено състояние поради изключително мощния ураганен вятър и превалявания, внезапно влошилите се метеорологични условия. 

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР