Оранжев код за интензивни валежи от сняг е в сила

...
Оранжев код за интензивни валежи от сняг е в сила
Коментари Харесай

Времето: Оранжев код за снеговалежи в 4 области на страната

Оранжев код за интензивни превалявания от сняг е в действие през днешния ден за четири области на страната - Монтана, Враца, Ловеч и Габрово. За всички останали области в действие е жълт код за превалявания като в Северна и Западна България те ще бъдат от сняг, а в останалите елементи - от дъжд. Дебелината на снежната завивка ще се усилва. В по-голямата част от Горнотракийската равнина и по Черноморието ще продължи да вали дъжд. Значителни ще бъдат преваляванията тук-там в Западна България, Предбалкана и Рило-Родопската област. С сдържан, в Източна България и Дунавската низина и мощен вятър от североизток ще продължи да нахлува леден въздух. По планинските проходи ще има снежни виелици и ще се образуват навявания. Преобладаващите минимални температури ще бъдат сред минус 3 и 2 градуса, а оптималните – сред 0 и 5 градуса, в крайните южни региони до 7-8 градуса.

Над планините ще е облачно и мъгливо. Снеговалежите ще продължат, като тук-там в масивите от Западна България и Рило-Родопската област ще бъдат обилни. По планинските проходи ще има виелици. Ще духа мощен вятър от изток-югоизток. Максимална температура на височина 1200 метра към минус 2 градуса, а на 2000 метра – към минус 8 градуса.

Над Черноморието ще бъде облачно с превалявания от дъжд. Ще духа мощен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 4-8 градуса. Температурата на морската вода е 10 градуса. Вълнението на морето ще бъде 4-5 бала.

На 24 март слънцето ще изгрее в 06:23 часа и ще залезе в 18:42 часа. Продължителността на деня е 12:19 часа.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР