Оранжев код за дъжд и сняг е издаден за 4

...
Оранжев код за дъжд и сняг е издаден за 4
Коментари Харесай

Оранжев и жълт код за дъжд и сняг за над половин България

Оранжев код за дъжд и сняг е публикуван за 4 области . Предупреждението се отнася за София-град, Софийска област, Кюстендил и Перник.

Оранжев код за пороен дъжд е публикуван за Ловеч, Габрово, Пловдив, Пазарджик, Благоевград, Смолян и Кърджали.

Жълт код е годен за Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Шумен, Сливен, Стара Загора, Хасково и Ямбол.

През почналото денонощие под въздействие на средиземноморски циклон ще се сътвори нова валежна конюнктура. Времето ще бъде облачно с повсеместни превалявания от дъжд. След обяд на доста места в Югозападна и Централна България количествата ще са обилни - сред 35 mm и 50 mm, в обособени региони - до 65 mm. Ще духа слаб до сдържан вятър от север-североизток.

Температурите ще са съвсем без дневен ход и ще са от 5°-7° в западните региони до 10°-12° на изток. Привечер в Западна България дъждът краткотрайно ще се примесва със сняг.

Над планините ще е облачно с превалявания най-вече от сняг. Ще се образува снежна завивка. Ще духа сдържан югоизточен, по високите и открити елементи - мощен южен вятър. След обяд в планините на Западна и Централна България количествата ще са обилни и в композиция със мощния вятър ще има условия за преспи и навявания. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 3°, на 2000 метра - към минус 3°.

Над Черноморието ще бъде облачно с превалявания от дъжд . Ще духа сдържан вятър от изток-североизток. Максимални температури на въздуха: 12°-15°. Температурата на морската вода е 15°-17°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала с наклонност на увеличаване.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР