Оранжев код е обявен за цялата страна в събота заради

...
Оранжев код е обявен за цялата страна в събота заради
Коментари Харесай

Опасност от наводнения: Оранжев код за валежи и вятър

Оранжев код е разгласен за цялата страна в събота поради предстоящи интензивни превалявания и мощен вятър, съобщи БГНЕС.

В Западна България вали мощен дъжд, предстоящите количества са към 40-70 мм, на обособени места и повече. В Източна България духа мощен южен вятър с пориви към 25-28 м/сек.

В източната половина от страната денем ще продължи да духа мощен юг-югозападен вятър, а в западната вятърът краткотрайно ще се ориентира от северозапад и температурите ще се намалят. Над Западна и Централна България ще е най-вече облачно, с превалявания от дъжд, тук-там обилни, с гръмотевици, чакат се и градушки. Над Източна България преди обяд ще има раздрана облачност, след обяд ще се вплътни и тук-там също ще има превалявания. Максимални температури: от 12-13° в западните региони до 26°-28° тук-там в източните. Вечерта от югозапад преваляванията ще стартират да стопират и облачността ще се раздира и понижава, най-късно, през нощта против неделя, в Североизточна България.

През нощта екипите на дирекция " Аварийна помощ и предварителна защита " на Столична община са реагирали на 8 сигнала за завирявания и две паднали дървета на пътните платна. Сигналите са най-вече от регионите " Красна поляна " и " Витоша ". По предписание на кмета Йорданка Фандъкова са увеличени спешните екипи. През деня ще работят 10 екипа, те правят обходи на терен и реагират на сигнали, свързани с преваляванията.

Във връзка с прогнозата за интензивни превалявания през днешния ден се правят наблюдения на равнищата на реките и общинските язовирите, които все още са в норма.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР