Оранжерия за отглеждане и обработка на канабис е разбита в

...
Оранжерия за отглеждане и обработка на канабис е разбита в
Коментари Харесай

Откриха оранжерия за канабис в Шумен

Оранжерия за развъждане и обработка на канабис е разрушена в петък от чиновници на бранш "Криминална полиция " в Шумен.

Вчера по обяд полицейските чиновници пристъпили към наркоакцията след действен сигнал. В парцел на 58-годишния Д. И. от Шумен са открити три пространства за развъждане на марихуана, като в две от стаите в парцела системите за осветяване, отопление, поливане и вентилиране били в работен режим.

Открити са общо 223 растения в пластмасови саксии. В 78 от тях, които са открити в едното помещение, растенията били в друг етап на напредък - с височина сред 100 и 130 см. Съседно на това помещение било пригодено за развъждане на марихуана. Било обзаведено по същия метод с високотехнологично съоръжение – лампи за нагряване, вентилация и химикали, които подпомагали растежа на насажденията. Там са открити 145 саксии с разсад с друга величина.

При претърсването са открити и конфискувани и 101 къса саморъчно свити цигари и към 100 грама суха листна тревна маса, наподобяваща тютюн, която следва да бъде лабораторно изследвана.

Цялото съоръжение за развъждане на дрогата климатични системи, уреди за надзор на температурата и влажността на въздуха в пространствата, системите за напояване, колектори, осветяване и наличната дрога са конфискувани.

Д.И. е арестуван за 24 часа от полицията. Мъжът не е осъждан. По случая е формирано досъдебно произвеждане



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР