Оръжия за Украйна Трябва да продължим да въоръжаваме Украйна, без

...
Оръжия за Украйна Трябва да продължим да въоръжаваме Украйна, без
Коментари Харесай

Жозеп Борел: Трябва по-малко да аплодираме Зеленскиа, а да му помагаме повече

Оръжия за Украйна

" Трябва да продължим да въоръжаваме Украйна, без да навлизаме в ескалация, в която вземат участие от ден на ден страни. Такива спорове се печелят с оръжия и икономическото намаляване на врага ", съобщи Борел.

„ Ние сме в сложна обстановка на салдото. Искаме да помогнем на Украйна, само че не желаеме да се замесваме във войната. Европейски Съюз не е боен съюз, само че имам вяра, че би трябвало да помогнем на Украйна. Ние вършим всичко, което можем, само че без да се пресичат червени линии, с цел да не се популяризира спорът “, сподели той.

В същото време Борел означи, че в този момент целта е предотвратяването на нови кланета на украински цивилни. " Това, което би трябвало да създадем, е да предотвратим повтаряне на събития като тези в Буча. След войната в някогашна Югославия лиши доста години, с цел да бъдат наказани причинителите. Те обаче бяха наказани в Хага ", добави той.

Санкциите против Русия

По отношение на глобите Борел изключи, че решението за ембарго на съветския газ може да бъде взето на европейско равнище. „ Не може да бъде взето единомислещо решение, тъй като към този момент има страна, а точно Унгария, която съобщи, че ще наложи несъгласие на това решение “, изясни Борел.

Той напомни, че пазаруването на газ от Русия финансира убийствата на цивилни в Украйна. Той призна, че глобите не са предотвратили войната, само че би трябвало да костват скъпо на Русия. " И с цел да бъдат скъпи, би трябвало да влезем в енергийния бранш. Балтийските страни внасяха доста съветски газ и към този момент не внасят. Невъзможно е обаче за една нощ да понижим зависимостта от газ с 55% както в Германия... Всеки ден плащаме милиони долари за съветската сила и това е финансиране на войната ", посочи той.

Владимир Путин

Борел означи също, че съветският президент Владимир Путин е предупреждавал за желанията си от години и никой не е желал да го слуша. „ Ние, европейците, би трябвало да сме подготвени да признаем, че светът, в който живеем, е рисков “, сподели той.

Борел твърди, че европейците считат, че живеят в условен комфорт и желаят да имат вяра, че светът отвън Европейски Съюз е тъкмо като техния. В реалност обаче техният свят се оказа заобиколен от режими като съветския.

„ Борел назова неточност от страна на Германия да концентрира своя импорт на сила от страна като Русия. „ Путин предизвестява от 2007 година, а през 2014 година нахлу в Крим. Оттогава заявяваме, че енергийната взаимозависимост от Русия би трябвало да бъде понижена, само че всяка година я усилваме “, уточни грешката Борел.

Той обаче не отговори на въпроса дали режимът на Путин ще падне поради войната в Украйна. " Не мога да кажа всичко, което знам или всичко, което мисля. Режимът на Путин е доста наказателен и властнически. Ако протестирате против войната, рискувате да отидете в пандиза за няколко години. Докато войната не е оглушителен неуспех, това е режимът с огромна устойчивост “, добави Борел.

Войната в Украйна

Борел отхвърли оправданията на Путин за нахлуването му в Украйна. " Байдън не прикани никого да се причисли към НАТО. Влизането на Украйна в НАТО не беше на дневен ред. Путин употребява това, с цел да оправдае експанзията ", счита Борел.

Междувременно, означи Борел, на Украйна би трябвало да продължи да ѝ се оказва помощ, с цел да резервира мощна позиция против окупаторите. „ Всички войни приключват с преустановяване на огъня и по-късно спокойно съглашение. Русия се опита да окупира Киев, само че несполучливо. Освен това не изолира Украйна от морето. Това, което би трябвало да се направи, е да се подсигурява, че Украйна влиза в договаряния с Руската федерация от позиция на мощ ", акцентира той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР