Оръжие за 1,3 млрд. евро е изнесла България за Украйна

...
Оръжие за 1,3 млрд. евро е изнесла България за Украйна
Коментари Харесай

Оръжие за €1,3 млрд. сме продали на Киев, €50 М комисионни прибрани при Петков – Нинова?

Оръжие за 1,3 милиарда евро е изнесла България за Украйна през медиатори от началото на войната до ноември, разкри пред деятели на соцпартията в София членът на Народно събрание на Българска социалистическа партия и някогашни вицепремиер Костадин Паскалев – прочут като сериозен човек и виновен общественик.  Присъстваща на сбирката отраслова бордовичка, назначена от К. Нинова не отхвърли данните.

Както стана известно от разкритията на някогашния началник на Кинтекс Александър Михайлов, 8 % от сумите на експорта на оръжие са били комисионните, които се отделят в офшорки по времето на кабинета Петков – Нинова. Тези компании с неразбираема благосъстоятелност не помогнали с нищо за покупко-продажбите, само че получавали значителен дял от тях и то от оборота, не от облагата, нееднократно съобщи и написа специалиста.

Сумите на тези комисионни се равняват на по към 10 милиона евро месечно или от февруари до август това са най-малко 50 000 000 евро. Именно това май е цената и повода за непрекъснатите управителни кадрили в оръжейните компании, промяната на бордовете им, в това число и нелегално, на което бяхме очевидци при ръководството на отрасловия вицепремиер и министър в сектора Нинова.

В същото време тя продължава да отхвърля обстоятелството на износа на оръжие за Киев, доказан от началника й Кирил Петков, от министрите на външните работи и на защитата на Украйна, от австрийската войска, от Ню Йорк Таймс, от съветските медии – последните 2 в никакъв случай не са единомислещи, в това число и показаните неведнъж фрагменти на българско оръжие и муниции на фронта.

По тази тематика някогашният началник на Кинтекс води и 2 каузи против Нинова, която на 23 ноември публично беше приета за Г-жа Лъжа от Върховния касационен съд , откакто на 3 инстанции се потвърди, че не е казвала истината и в никакъв случай не са правени инспекции на приватизацията от нея на компанията Техноимпекс. Заради нея компанията на Нинова има настрана наказание от Върховния съд и то по времето, когато тя е зам.-министър на Р.Овч. при Тройната коалиция.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР