Оръжие и подкрепа се дават от името на държава. Ако

...
Оръжие и подкрепа се дават от името на държава. Ако
Коментари Харесай

Петър Москов: Позицията ни за войната срещу Украйна е скопена и половинчата

„ Оръжие и поддръжка се дават от името на страна. Ако аз желая да дам някаква поддръжка, ще я дам, без да ме приканва министър председателят или някой различен ”, сподели пред БНР Петър Москов, водач на партия КОД и някогашен министър на опазването на здравето.

„ Който не го схваща, не е политик и общественик, а елементарен наблюдаващ от неправителствения бранш ”, добави той.

По думите му въпросът, обвързван с даването на военна помощ за Украйна, в никакъв случай не е бил за българските патрони и оръжия, а за националната позиция на България в този спор:

„ Такава позиция явно няма, а в случай че има, тя е половинчата и скопена. Резултат от това е, че едната страна ни разгласи за зложелател в формалните си документи, а всички останали са разбрали, че не могат да разчитат на нас в сложен миг. Резултатът от това ръководство и от тази позиция е, че България е ничия земя, която е поле за съсипия, бандитизъм и за геополитически опити ”.

Москов посочи, че единно мнение в едно общество не може да има по никакъв мотив, само че водачеството и отговорността на ръководството е да вземеш решение и даже то да е непопулярно – да го проведеш, тъй като това е повода да си определен да управляваш:

„ В момента нашите ръководещи, които са определени, с цел да работят, ни изясняват какъв брой би било добре още веднъж да ги изберат, с цел да работят. Това е не просто логичен, това е човешки нонсенс ”. Москов беше безапелационен, че във войната на Русия в Украйна има явен агресор и страна, която страда: „ В това отношение не можеш да бъдеш нито безпристрастен, нито да заемаш страната на агресора. Ако обединението не може по това да бъде обединена, тя не може да бъде обединена по нищо ”, съобщи политикът.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР