Оръжейният експерт Калин Димитров е новият изпълнителен директор на военно-ремонтните

...
Оръжейният експерт Калин Димитров е новият изпълнителен директор на военно-ремонтните
Коментари Харесай

Тагарев назначи бивш инструктор в МВР на Украйна за шеф на военните ни заводи „ТЕРЕМ“

Оръжейният специалист Калин Димитров е новият изпълнителен шеф на военно-ремонтните ни фабрики „ ТЕРЕМ “, заяви министерството на защитата, което е принципал на сдружението и е на послушание на Тодор Тагарев. Военният министър е подписал назначението му.

„ ТЕРЕМ “ изпраща оръжия за Украйна, а новият му шеф е работил в Министерство на вътрешните работи на Украйна и е обучавал доброволчески батальони за войната, избухнала в Донбас след Евромайдана в Украйна през 2014 година Той е бил оръжеен инструктор в украинското Министерство на вътрешните работи, по личните му думи.

„ Калин Димитров е старши-лейтенант от запаса. Има забележителен опит в ръководството на компании, свързани с защитата. Заемал е управителни длъжности в търговски сдружения за произвеждане и рационализация на военна техника. Работил е като съветник в областта на услугите, свързани с новостите, трендовете и насоките в региона на военната техника, въоръжение, екипировка и образование. През есента на 2021 година провежда посещаване на делегация от българските Военновъздушни сили за запознаване с опциите на украинските предприятия за осъществяване на ремонт на авиационна и друга техника “, се споделя в известието на Министерството на защитата какви са качествата на новия изпълнителен шеф на военния холдинг.

В интервю за Нова телевизия от март 2022 година Калин Димитров се похвали, че е обучавал доброволци в Украйна след 2014 година и е работил като оръжеен инструктор към Министерство на вътрешните работи в Киев.

„ През 2014 година съм работил с два от така наречен Първи доброволчески батальони. Единият е батальонът „ Днепър ” от град Днепро и с батальона „ Донбас ”. Това са батальони от Националната армия на Украйна. Това са много съществени подразделения, които съществено вземат участие в защитата на градовете в Украйна ”, описа Димитров.

Съветът на шефовете на ТЕРЕМ се усилва от 5 на 7 души. За ръководител на съвета на шефовете е назначен Димитър Стойчев.

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР