Оръжейната компания Lockheed Martin ще разработва свръхзвуков пътнически самолет в

...
Оръжейната компания Lockheed Martin ще разработва свръхзвуков пътнически самолет в
Коментари Харесай

Разработват свръхзвуков пътнически самолет

Оръжейната компания Lockheed Martin ще създава свръхзвуков пътнически аероплан в партньорство с производителя на свръхзвукови летателни апарати Aerion Corp. Целта е да се проектира и създаде бизнес джет, който да лети по-бързо от скоростта на звука.

Lockheed Martin работи и с НАСА във връзка с това по какъв начин да се понижи шума на новата машина, защото за начинаещите компании в сектора понижаване въздействието на ударните талази провокирани от свръхзвуковите самолети, са предизвикателство. Също по този начин налице и е законодателно затруднение – от 1973 година американски закон не разрешава свръзхзвукови полети над територията на Съединени американски щати.

Макар първият полет да е плануван за 2023 година, самолетната компания Lockheed Martin към този момент е направила поръчка за 20 самолета Aerion AS2. Машината е с потенциал 12 места. Скоростта, която се възнамерява да развива, е 1700 км/ч. Полет от Ню Йорк до Лондон ще трае 4 часа, или с 3 часа по-малко от в този момент извършващите се полети.

Това ще е вторият опит на пазара на пътнически самолети да наложи свръхзвукови самолети след 2003 година, когато беше спрян от деяние Concorde. Причините за това решение бяха две – злополука и понижено търсене.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР