Опустошителен горски пожар продължава да гори в национален парк в

...
Опустошителен горски пожар продължава да гори в национален парк в
Коментари Харесай

Шести пореден ден бушува горски пожар в Северна Гърция

Опустошителен горски пожар продължава да гори в народен парк в Северна Гърция, който е най-големият обект в страната по програмата „ Натура 2000 “ и един от най-важните в Европа, оповестява в. „ Катимерини “. Около 320 пожарникари се борят с огъня към този момент шести следващ ден, а армията изпрати военни в поддръжка на напъните на противопожарната работа.

Четири самолета и три хеликоптера се издигнаха призори през днешния ден, с цел да хвърлят вода върху пожара, който продължава да унищожава скъпи горски масиви и естествени местообитания в националния парк Дадия-Лефкими-Суфли.



Снощи бе обявено, че пожарът е унищожил над 2500 хектара гъста горска растителност. Огънят е провокирал огромно екологично злополучие в региона, който е дом на десетки типове животни и към 4000 типа растения.

Друг огромен пожар, който избухна в събота на югоизточния егейски остров Лесбос, продължава да гори и през днешния ден, макар че противопожарната работа заяви, че значително е овладян след малко експлоадиране през нощта покрай региона на Вриса.

Има признаци за преодоляване и на трети горски пожар в Илиа в Пелопонес, който също пламна преди шест дни, показва „ Катимерини “.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР