Опушена бира, която е исторически германски специалитет, ще се появи

...
Опушена бира, която е исторически германски специалитет, ще се появи
Коментари Харесай

Опушена бира атакува българския пазар

Опушена бира, която е исторически немски специалитет, ще се появи за пръв път на българския пазар след празниците, оповестиха от великотърновската пивоварна " Бритос ", която създава характерното питие с усет на барбекю.

За основаването на продукта са тествани десетки предписания, преди да се реализиран плътният тъмнокехлибарен цвят, хармоничният внимателен и уравновесен усет, както и характерният изсъхнал мирис на хлем. За производството на пивото се доставят специфични малцове и хмел.

Експериментът става вероятен след вложения за над 3 млн. лева в пивоварната на " Бритос " у нас. Вложенията включват силози за предпазване на суровината за произвеждане, високо софтуерни и високо ефикасни съдове за ферментация и отлежаване, особено конструирани и направени за пивоварната, както и автоматизирана линия за бутилиране на питие в стъклена бутилка за еднократна приложимост и складови пространства за амбалаж и подготвена продукция.

Корените на опушеното питие са в древността, когато немските нации са употребявали опушен на букова плам малц за приготвянето на кехлибарената напитка. През Средновековието огромна част от създаваната бира действително е била тъкмо опушена, поради способа за вложение на малца в нея. Той е трябвало да бъде добре изсушен, само че заради неналичието на задоволително слънчева светлина в доста райони се е употребило сушенето на открит огън.

Топлината и димът са повода за характерния, сладостен, димящ мирис и усет на бирата. Някои ценители го оприличават с този на опушено дърво, даже на бекон или барбекю усет. Опушеният малц придава необикновен сексапил на бирата през студените месеци, допълват от компанията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР