Опциите са изключително стеснени. Това заяви пред журналисти президентът Румен

...
Опциите са изключително стеснени. Това заяви пред журналисти президентът Румен
Коментари Харесай

Радев за избора на служебен премиер: Ще изпълня Конституцията, независимо колко лоши са промените

Опциите са извънредно стеснени.
Това съобщи пред публицисти президентът Румен Радев във връзка с избора на длъжностен министър-председател.
Съгласно член 99 от Конституцията, откакто не е реализирано единодушие за държавно управление, президентът, след съвещания с парламентарните групи и по предложение на претендента за длъжностен министър-председател, назначава служебно държавно управление и насрочва нови избори в двумесечен период, написа Епицентър.
След измененията в Конституцията за длъжностен министър-председател президентът може да избира всред ръководителя на Народното събрание, шефа или подуправител на Българската национална банка, ръководителя или заместник-председател на Сметната палата и омбудсмана или негов заместител.
„ Има и редица проблеми във връзка с съгласуемост на редица от тези длъжности “, сподели Радев. Винаги, когато един избор е лимитиран, той не може да докара до най-хубавия вероятен резултат, добави президентът.
След измененията в Конституцията всевъзможни подводни камъни могат да се появят в този развой, уточни президентът. Ще направя всичко допустимо да извърша условията на Конституцията, без значение какъв брой неприятни са тези промени, съобщи Румен Радев.
По думите му диалозите вървят умерено и градивно, и той ще разгласи решението си, след всички срещи.
Румен Радев взе участие в националната конференция на тематика „ 20 години България в НАТО: Защото сме по-силни дружно “. Форумът е под егидата на държавното управление. Организатор е Дипломатическият институт към министъра на външните работи, взаимно с Информационния център на Министерството на защитата, Атлантическия клуб в България и Софийския конгрес за сигурност.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР