Оптимизмът, че новите ваксини ще поставят пандемията под контрол и

...
Оптимизмът, че новите ваксини ще поставят пандемията под контрол и
Коментари Харесай

МВФ увеличи прогнозата за растеж в света, но намали тази за Европа

Оптимизмът, че новите ваксини ще слагат пандемията под надзор и ще разрешат да се възобнови икономическата интензивност, съчетана със тласъци в огромните стопански системи, усилва прогнозата за световен напредък тази година до 5,5%, съобщи МВФ.
„ Тези развития демонстрират по-силна насочна точка за световните вероятности за интервала 2021–22 “, съобщи МВФ в последната си Световна икономическа вероятност (WEO).
Европа
Новата вълна от коронавирусни инфекции на европейския континент забавя обаче възобновяване в еврозоната. Днес МВФ намали прогнозите за напредък за Европа, осведоми Агенция Франс Прес.
Според новите прогнози се чака Брутният вътрешен продукт в еврозоната да се усили с 4,2% тази година, с цялостен пункт по-ниско от плануваното през октомври, съобщи МВФ в последната си.
 Лъчезар Борисов: Следващата година стопанската система ни ще възвърне всичко изгубено Лъчезар Борисов: Следващата година стопанската система ни ще възвърне всичко изгубено
" Със сигурност спадът на растежа на стопанската система на България за второто тримесечие няма да бъде 20% само че се надяваме да бъде към полови...
Икономиките на Германия, Франция, Италия и Испания страдат, което съгласно МВФ отразява понижаване на интензивността към края на 2020 година То се чака да продължи при започване на 2021 година на фона на възходящите инфекции и подновяването на блокирането. В Европа, където държавните управления подредиха нови блокировки и даже вечерен час на фона на възходящите случаи, както и поради появяването на новия, по-заразен вариант, намаляването на прогнозите за напредък е предстоящо.
Въпреки че МВФ означи, че договорката на Лондон за излизане от Европейския съюз в последния миг е предотвратила основния риск за вероятностите, фондът понижи прогнозата и за Англия.
Света
Повишаването на растежа след 3,5-процентното стесняване в международен мащаб през 2020 година отразява " упованията за усилване на, по-късно през годината и спомагателна политическа поддръжка в няколко огромни стопански системи " като Съединени американски щати и Япония, показва МВФ.
Фондът чака растежът в Съединените щати да бъде с цели два пункта по-висок от плануваното до момента до 5,5%, което е най-силният ритъм от 1984 година МВФ предвижда, че в Китай растежът ще е 8,8%. Но основаният във Вашингтон заемодател предизвести, че вероятностите са подбудени от " изключителна неустановеност " и са нужни повече дейности за попречване на трайни вреди.
 Над 19 милиарда евро ще коства втората карантина на Германия Над 19 милиарда евро ще коства втората карантина на Германия
Германската стопанска система ще загуби към 19,3 милиарда евро от втората карантина поради разпространяването на ковид, базирайки се...
„ Остава обаче още доста да се направи по фронтовете на опазването на здравето и икономическата политика, с цел да се лимитират непрекъснатите година и да се обезпечи стабилно възобновяване “, сочи МВФ.
Коронавирусната е предизвикала съществени вреди, съобщи основният икономист на МВФ Гита Гопинат.
„ При 22 трилиона $ сега, прогнозната кумулативна загуба на продукция през 2020 до 2025 година по отношение на прогнозните равнища преди пандемията, остава забележителна “, сподели Гопинат
Нарастващите инфекции в някои страни - в това число новите разновидности на Covid-19 - които доведоха до нови блокировки, както и логистичните проблеми с разпространяването на ваксини, съставляват " значими контрапункти на удобните вести ", се споделя в отчета. И даже с растежа,до предпандемичните си равнища тази година, сподели МВФ.
Фондът приканва държавните управления да продължат да оказват поддръжка " до момента в който възобновяване не нарасне ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР