Оптимизиране на системата за сметосъбиране и сметоизвозване на твърдите битови

...
Оптимизиране на системата за сметосъбиране и сметоизвозване на твърдите битови
Коментари Харесай

Обсъдиха сметосъбирането и сметоизвозването на битовите отпадъци по селата в Деня на кмета в Мездра /снимки/

Оптимизиране на системата за сметосъбиране и сметоизвозване на твърдите битови боклуци в съставните села на общината дискутираха на обичайния Ден на кмета, който се организира в Мездра.
Градоначалникът Иван Аспарухов настоя кметовете и кметските наместници на обитаеми места да окажат цялостно подпомагане на назначената за задачата комисия, която ще дефинира на кои улици да бъдат сложени железни контейнери и на кои места самостоятелни кофи за боклук, разпределени по селата след почналата замяна на старите съдове в града с пластмасови контейнери вид „ Бобър “ и с пластмасови кофи. Приоритетно те ще бъдат ситуирани в планинските селища като Очиндол, Зверино, Игнатица и други
Целта е да се усъвършенства графикът за сметосъбирането в селата, осъществявано от Общинско дружество „ Чистота “ и в последна сметка, да се усъвършенства хигиената в обитаемоте места. В тази връзка Аспарухов за следващ път обърна внимание на селските кметове да засилят своята контролна активност във връзка с нерегламентираните сметища, които откакто бъдат отстранени още веднъж се употребяват от недобросъвестни жители, с цел да си изхвърлят боклука.
На срещата беше разискван и въпросът с общите служащи, отпуснати от Община Мездра на кметствата. Аспарухов посъветва своите сътрудници да уплътнят тяхната работа и който не си прави работата незабавно да бъде освободен, с цел да се назначат хора, които желаят да работят.
В хода на полемиката стана ясно, че след приключване на периода за обжалване на публичните поръчки от началото на месец юли ще стартира осъществяването на обектите, включени в Инвестиционната стратегия на Община Мездра за 2021 година
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР