„Оптимизацията на работата в МБАЛ-Поморие има за цел да осигури

...
„Оптимизацията на работата в МБАЛ-Поморие има за цел да осигури
Коментари Харесай

Лекарите в МБАЛ-Поморие с частна практика ще използват кабинетите си безплатно

„ Оптимизацията на работата в МБАЛ-Поморие има за цел да обезпечи активност на всички работещи лекари в нея, тъй че те да бъдат оптимално ангажирани. Идеята е лекарите да имат контракт и с Медицински център „ Поморие “, и с МБАЛ-Поморие, и да си реализират частната процедура. По този метод болничното заведение ще действа още по-добре и по-пълноценно. Който няма предпочитание, остава единствено с частна процедура “. Това сподели кметът на община Поморие Иван Алексиев по време на съвещанието на Общинския съвет в петък, представен от „ Черноморски фар “.

Кметът разясни, че лекарите, работещи към болничното заведение, осъществяващи и частна процедура, ще употребяват кабинетите си гратис.

От доклада на шефа доктор Кирил Хинов излиза наяве, че когато той поема администрирането на здравното заведение, договорът със Здравната каса е бил за 78 хиляди лева Няколко месеца по-късно е обновен на 150 хиляди лева В момента са написани 212 хиляди лева за действия по НЗОК. „ Разходите за заплати са 170 хиляди лева Болницата се устоя и остават средства за възнаграждение на други консумативи. Ако всичко това се извърши, плановете за идващия контракт ще бъдат на стойност 250 хиляди лева “, обясни Алексиев.

По думите му кадровият недостиг ще бъде премахнат с нова политика на общинско равнище. „ Към момента са подписани контракти с лекари за запълване на вътрешно поделение. В края на месец февруари идват и първите нови попълнения – млади, трийсетгодишни. Това е пътят, с цел да продължи да съществува болничното заведение “, добави Алексиев.

Ще се прибегне към положителните практики от близкото минало, посредством които на новопривлечените лекари се предоставяха общински жилища. Отреден е терен за такива наоколо до МБАЛ-Поморие.

Кметът заяви, че почитан и одобрен доктор в града е изискал заплата в размер на 10 000 лева, както и 6 такива напред, с цел да работи в болничното заведение. В контраст на това и в поддръжка на поканените млади експерти той напомни уважавани имена като доктор Захариев, доктор Башлиева, доктор Танев, Д-р Грозев, доктор Продромов, които са пристигнали в града като млади лекари от разнообразни краища на страната.

„ Бяха посрещнати, насочиха ги в медицината. Сега те са многоуважавани наши съграждани, имат признанието ни, признати са като поморийци. Казвам това, тъй като един от въпросите към нас беше къде ще намерим лекари, а упрекът – ще докарате някои млади. Защо забравихте, че вие като дойдохте млади и неопитни, ви дадоха път за развиване “, сподели Алексиев.

По-късно пред медиите той заяви, работата на МБАЛ-Поморие ще бъде възобновена, каквато е била в предишното.

„ Запълвайки вътрешно поделение, имаме АГ-отделение, имаме хирургия и неврология. До края на март ще отворим детското поделение, намерили сме лекари. Ще възстановим рехабилитацията, която е толкоз значима на неврологията. Всеки миг ще пуснем процедура за закупуването на нов рентген, стерилизатор. Възстановена е лабораторията. В момента построяваме болничната аптека, която е значима за работата на болничното заведение, а не да обслужва външния поток “, сподели Алексиев.

„ Възстановява се регистратурата на болничното заведение с внедряването на софтуерна система, която да регистрира всеки пациент. Ще бъде уголемен паркингът на здравното заведение “, добави Алексиев и посочи, че цялата система ще действа до 3 месеца, с цел да може лекарите да работят на първа, втора промяна, нощни наряди и незабавна помощ.

В съседство с МБАЛ с решение на Общинския съвет е обещано позволение за градеж на постройка за Спешен медицински център.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР