Оптимизацията на дънъчната тежест с оглед задаващата се криза и

...
Оптимизацията на дънъчната тежест с оглед задаващата се криза и
Коментари Харесай

Аркади Шарков: Държавата трябва да реимбурсира бизнеса, който е спрял дейност заради COVID-19

Оптимизацията на дънъчната тежест с оглед задаващата се рецесия и възобновяването на опцията на нови бизнеси - дребни, междинни и огромни, които са потърпевши - да възстановят своята активност след спешния интервал. Тези оферти към проектобюджета за 2021 година даде в предаването здравният икономист Аркади Шарков.
По думите му страната би трябвало да реимбурсира бизнесите, на които е забранила да правят активност, в резултат на. " Дали това ще се случи през директни заплащания, през ограничения като " 60 на 40 ", или това ще се случи посредством данъчни отчисления на този бизнес - това към този момент е избор на самия финансов министър. Най-добре е, несъмнено, това да се случи посредством данъчни отчисления ", смята Аркади Шарков.
По отношение на затворените нощни заведения, специалистът уточни, че за немалка част от тях това значи на практика банкрут. " Много от заведенията отвън столицата ще пострадат доста повече, в сравнение с тези тук в София, и надлежно компенсацията на тези загуби все още я няма от страна на държавното управление ", уточни Шарков.
На въпрос какво е трябвало да направи страната в самото начало на пандемията, с цел да не се задъхва здравната система у нас, Аркади Шарков сподели, че е трябвало да се дефинира ясно какво значи доктор на първа линия и да се обезпечат съответните средства за това. По думите на специалиста е трябвало да има средства за всеки доктор на първа линия, както и за доброволците, които безусловно са заставени да се включат в битката със болестта. Здравният икономист разяснява, че държавното управление би трябвало да покаже, че го е грижа за всички, които се борят с това заболяване, като обезпечи съответните тласъци.
Целия диалог с Аркади Шарков гледайте във видеото.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР