Оптимистите казват, че всяка глупост си има граници, но не.

...
Оптимистите казват, че всяка глупост си има граници, но не.
Коментари Харесай

Кураж, умираме, другари

Оптимистите споделят, че всяка нелепост си има граници, само че не. Всеки, който има търпението да чуе тази ария, ще разбере, че има по-страшно от ковид. По наличие творбата е съизмерима единствено с изключителното ни състояние и с непреходния български соц.

И нищо чудно. Звезди на българската сцена от Татово време, както наподобява, драговолно вземат участие в песента „ Кураж “. Ефектът обаче, в случай че се съди по отзивите в обществените мрежи, надалеч не е окуражаващ. Певците, които несъмнено към момента са нечии любимци, би трябвало да запазят най-малко част от положителния си (някогашен) усет и да създадат от творбата нещо най-малко обичайно, а не мотив за в допълнение отвращение и смях. Остава единствено да се надяваме, че и в тяхното потомство има артисти, които не биха взели участие в такова нещо и за всичките пари на света. Отдалите гласовете си за тази „ идея “, както можете да видите, са. Само нерушимият Веско Маринов тежко липсва в тази ария. Но стилът и резултатът са същите, както в покъртителния му шлагер „ Нашата полиция ни пази “.
Да отдадем дължимото на текстописеца и композитора, като не спестим имената им. Идеята и текстът са на, а музиката и аранжиментът – на. И те, и артистите, да са живи и здрави. Да се сбъдне пожеланието им " Нека тази творба остане за поколенията, като удостоверение за нашия живот по време на Корона вируса! " Цитатът е прецизен, а правописът - непокътнат. А ето още „ свидетелства “, подбрани от жизнеутвърждаващия текст на творбата: " старици, провесили сухи ръце, потъват в земята със черно лице ",  " незабележим палач е тръгнал в обход " и " с начало прокобно, ще има ли край ".
Тежкото соцклише шества в текста сходно на ковид. Колеги успешно съпоставиха наличието и мелодията с най-хубавите мостри, представяни на тогавашния фестивал на политическата ария „ Ален мак “. Други – със също толкоз потресающите „ Мелодия на годината “ и „ Златен Орфей “. Слава Богу, по-младото потомство българи към този момент не ги помнят. Е, в случай че не запомнят „ Кураж, сънародници “, най-малко за малко хубаво ще се посмеят.
Вижте още:
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 10 април
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР