Оптимистичните нагласи за бъдещето на България продължават да са доминиращи,

...
Оптимистичните нагласи за бъдещето на България продължават да са доминиращи,
Коментари Харесай

Анкета: Расте делът на българите, които искат предсрочни избори


Оптимистичните настройки за бъдещето на България не престават да са преобладаващи, като в последното изследване на публичното мнение през юли оптимистите са 48% против 40% песимисти. В разбивките по демографски групи се следи директна връзка сред знака оптимизъм/песимизъм и възрастта. Сред най-младите повече от два пъти са оптимистите за сметка на песимистите, до момента в който при тези над 70 години съотношението е 1 към 3 в интерес на песимистите. Обяснението тук се крие най-много в изчерпващата се житейска вероятност пред най-възрастните.

Това сочат резултатите от социологическо изследване на Изследователски център " Тренд ", сбъднат измежду 1007 пълнолетни български жители в интервала сред 1 и 8 юли 2018 година Анкетата е осъществена по метода изявление " лице в лице " по поръчка на вестник " 24 часа ".

Нагласите по отношение на икономическото състояние също остават на почти сходни стойности през последните девет месеца и значително удостоверяват заключенията от знака за оптимизъм и скептицизъм. Малко над една четвърт чакат икономическото състояние да се усъвършенства в идната една година, до момента в който малко под една пета считат, че ще се утежни. Над 40% и максимален дял остават тези, които не чакат смяна в идната една година. Данните за упованията по отношение на виталния стандарт са изцяло сравними с тези за икономическото състояние в страната. " И тук откриваме взаимозависимост по отношение на възрастта на респондентите, като тези сред 18 и 39 години са с най-оптимистични упования за икономическото състояние в страната и виталния си стандарт ", разясняват от " Тренд ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР