Оптимистични думи каза селекционерът на националния отбор на България по

...
Оптимистични думи каза селекционерът на националния отбор на България по
Коментари Харесай

Треньорът на България: Поставихме основата за един силен и обновен отбор

Оптимистични думи сподели селекционерът на националния тим на България по футбол Младен Кръстаич преди идните квалификации за Европейското състезание през 2024 г. „ Лъвовете “ посрещат Черна гора на 24 март от 19 часа на „ Хювефарма Арена “ в Разград, а на 27 март гостува на Унгария от 21:45 часа.

„ След четирите мача, които изиграхме и 4-те месеца пауза, ето, че стана време за европейските квалификации. Свършихме добра работа в този интервал и започнахме да построяваме тим с няколко опитни и доста млади футболисти. Така поставихме основата за един мощен и освежен тим. След двата другарски мача идват дуели, в които се дефинират точки. Групата е тежка, Сърбия е огромният любимец, Унгария обичайно играе добре, а Черна гора е обичайно неуместен противник с млади играчи, които желаят да се потвърждават “, стартира националният селекционер на България, представен Dsport.bg.

Нашата цел е да продължим работата, която свършим. Искам да покажем оптималната централизация. Ще изисквам от играчите оптималната централизация и ще желая доверието към тях да се завърне. Аз не съм човек, който обича да крие нещата, откакто приключи тренировката, тогава ще дефинира стартовите 11. Имате свои източници на информация, аз имам от няколко дни концепция в главата си. Разполагам с задоволителен брой млади играчи, които желаят да се потвърдят. В състава може да има познати и непознати играчи, само че значимото е те да покажат добра игра против Черна гора “, съобщи Кръстаич.

„ Очаквам тежък мач, тъй като противникът ни е изцяло равнопоставен, само че ние имаме нужните качества да се преборим. Играем мач за мач. Трябва да играем оптимално съсредоточено. Защото има срещи, в които играеш добре и губиш, само че има и такива, в които играеш неприятно и губиш. Ако зависи от мен ще играем неприятно във всеки мач, само че дано да спечелим “, разяснява националният селекционер.

На въпрос за какво Ивайло Чочев не попадна още веднъж измежду избраниците му, Кръстаич съобщи: „ Каквото се отнася до играчите, които са извикани – това е моя работа “.

„ Защо младите български футболисти не играят в тимовете? Когато пристигнах споделих, че ще направя тим, който дава отговор на европейските стандарти. Започнахме да построяваме този тим с опитни и доста млади играчи. Футболът е дълготраен развой. Задачата, която имаме с играчите, е да дадем най-хубавото от себе си. Футболистите би трябвало с горделивост да играят за родината си, а не да идват тук като туристи. Единственият метод да върнем доверието на почитателите, в случай че играчите дават всичко от себе си, а и резултатите са значими. За страдание, тези въпроси, които ми поставите, са присъщи за всички балкански страни. Никой не ми оказва напън, аз самият си оказвам напън върху себе си, да реализирам резултати “, приключи Младен Кръстаич.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР