Оптимист съм за следващия бюджет, този просто трябва да го

...
Оптимист съм за следващия бюджет, този просто трябва да го
Коментари Харесай

Борисов: Оптимист съм за следващия бюджет, този просто трябва да го приемем

" Оптимист съм за идващия бюджет, този просто би трябвало да го приемем ". Това съобщи пред публицисти от коридорите на Народното събрание водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

" За бюджета имаме искания, само че чисто политически акт е да бъде подсилен, срещнах се с нашите депутати в този бюджет за полицията, за обществените служащи, за пожарната, ще го вкараме като наше предложение, само че за идващия бюджет след 2-3 месеца се разбрахме доста по задълбочено да се направи и в други проблематични сфери ", изясни той.

По думите му от ГЕРБ-СДС ще поддържат този бюджет.

" Оказа се, че с тези ин хаус процедури сме щели да построим два пъти по-евтино, към този момент да има " Хемус ", " Струма ", Видин-Монтана. Честито на българския народ, нито е издигнато, два пъти по-скъпо с индексациите и по-скъпи компании. 3 години безпорядък и нищо на двойна цена, е това е спекулация, точната дума е нелепост ", уточни Борисов.

" Днес залата и бюджетът удостоверяват това. Същите компании на двойно по-висока цена с три години забавяне, честито на тези, които карат по строшените пътища, редят се на границата с Гърция ", разяснява още той.

" Това е на месец и нещо бюджет, в случай че стартират да се случват повече в браншовете, ще има повече триумф, по тази причина съм оптимист за идващия бюджет. Гарантираме пенсионерите, учителските заплати, има опция за леки корекции в просвета, обучение, археология, вероизповедания, с такива дребни пари за бюджета може да се получи по-добър резултат ", добави Борисов.

Борисов изясни, че е показал единствено едно име за шеф на регулатор и то е Димитър Радев за шеф на Българска народна банка. " Той е съвършеният банкер. За останалите нямам никакви искания ", сподели още водачът на ГЕРБ.

" На Кирил Петков споделих за регионалните шефове да дадем образец - аз съм лидер в София и Пловдив, дайте вие регионални шефове, ние ще дадем заместител - регионални шефове, да отприщен процеса, да тръгнат ", разяснява още той.

" Чух сходна доктрина за отвод на ГЕРБ от кметското място в София за сметка на наш ръководител на СОС. С мен никой не е приказвал по такива тематики и ние ще играем с наш кмет. Разбира се, в случай че има дясноцентристки блок, който да желае София да си остане синя, съм подготвен на диалози. Ние имаме мощен кмет, мощна листа, ръководителят на СОС не се назначава, той се избира ", добави Борисов.

Той разгласи, че има механизъм за назначение на ръководители на регулаторите. " Механизмът е двоен, имаме ръководители на групи. Що се касае до изпълнителна власт- Денков и Габриел вземат решение какъв да е заместник-министър, кой началник на организации. В парламентарната власт ръководителите на ПГ вземат решение кое да гласуваме и кое не ", съобщи Борисов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР