Оптимист съм за създаване на правителство в това Народно събрание.

...
Оптимист съм за създаване на правителство в това Народно събрание.
Коментари Харесай

Даниел Смилов: Оптимист съм за създаване на правителство в това Народно събрание

Оптимист съм за основаване на държавно управление в това Народно заседание. Дори и да не се успее с държавно управление към първите две партии, ще има опция такова да сформира, а " " и " "  могат да оказват помощ по разнообразни способи, най-малкото да подсигуряват, че това държавно управление ще има болшинство по всички евроатлантически тематики и проблеми. Това сподели в изявление за БНР политологът Даниел Смилов.

По думите му този път сме намираме в неповторима обстановка – пет избора за парламент един след различен, а това води до отмалялост у гласоподавателите и до предпочитание за сформиране на държавно управление.

Според него ГЕРБ- би било ядрото на евентуално държавно управление, което ще е отворено и към други партии. По думите му   “ “ би останало извън.

Той разяснява още, че е в доста комплицирана позиция, тъй като по време на акцията партията  доста е радикализирала посланията си и ги е направила съвсем неразличими от тези на “ “.  

Според политическия анализатор може да се приказва за радикализация, в случай че имаме поради това, че “ “ е една от партиите, която записва най-сериозен растеж, само че не мисли, че българинът се е отказал и от демокрацията, и от европейската интеграция.

Даниел Смилов счита, че полезностите и конкретиката са доста свързани. В обществата, в които имаме подредени полезности, имаме и подредена битова уредба и не би трябвало да противопоставяме полезности на това, което вълнува хората във всекидневието.  

“Когато приказваме за евроатлантически полезности, това не значи само отношението към Украйна. Това е повсеместен пакет по какъв начин би трябвало да бъде устроено обществото. Приветствам концепцията за изглаждане на евроатлантическо болшинство, само че то в действителност би трябвало да приема евроатлантическите полезности съществено в тяхната целокупност. Те включват геополитическа ориентировка, отношение към това по какъв начин би трябвало да бъде устроено ръководството, по какъв начин би трябвало да се вземат решение въпроси за самостоятелност на правосъдна власт, битка с корупцията и така нататък “, сподели още политологът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР