Оптимист съм за съставяне на правителство, поради резултата от изборите.

...
Оптимист съм за съставяне на правителство, поради резултата от изборите.
Коментари Харесай

Мика Зайкова: Оптимист съм за съставяне на правителство

Оптимист съм за сформиране на държавно управление, заради резултата от изборите. Народът сподели, че желае смяна. Второто нещо, което сподели суверенът е, че никой няма безусловно болшинство и би трябвало да работим дружно. Третото нещо, което сподели народът, е „ хайде стига избори “. Това съобщи Мика Зайкова от Има Такъв Народ в студиото на „ Лице в лице “ по БТВ.

Като втора причина за оптимизъм уточни единодушието на обединенията по главните цели: „ Ние преговаряме дни наред с сътрудниците от Демократична България, Българска социалистическа партия и ИБГНИ “.

Тя беше безапелационна, че парламентарната група на Има Такъв Народ се е събрала и е избрала лицата в кабинета, който от партията оферират.

„ Ние заседавахме по групи с останалите парламентарни сили. Точка по точка си гледахме стратегиите. Те съответстваха на 80%. Има метод да се разберем и съвсем сме постигнали такова нещо. Манолова и Нинова са прави, че посредством осигурителния приход се балансира системата “, изясни Зайкова.

По думите ѝ е нужна първа стъпка към преизчисляване на пенсиите: „ Пенсиите не са преизчислявани от 2008 година 11 години има коефициент на тежест 1,1. Той трябваше да пораства и към този момент да клони към 1,5. В тази обстановка даже 1,35 е дребна крачка. С сътрудниците говорихме да създадем тази дребна крачка “. Според нея е незаслужено да има сериозна разлика в пенсиите на учителите, които са се пенсионирали по друго време, само че в дребен период.

„ Когато престанем да крадем, парите ще стигнат за всичко “, безапелационна беше депутатката от Има Такъв Народ.

„ Във втория кабинет министър ще бъде Пламен Данаилов – един превъзходен финансист. Аз се надявам по време на нашето ръководство да има трайна връзка сред Национална агенция за приходите и митниците. Ако получим поддръжка и държавното управление проработи, ние ще получим пари по Плана за възобновяване и развиване, ще имаме опция да създадем доста неща “, сподели още Зайкова. Според нея програмното бюджетиране би било потребно за България, тъй като парите ще отиват по предопределение.

„ Ние ще имаме парламентарна република, а не премиерска “, безапелационна беше тя. Зайкова съобщи, че служебните министри Кирил Петков и Асен Василев са създали „ положителни неща, само че някои от тях съмнителни “.

По тематиката с разрива сред служебните министри на стопанската система и финансите тя изясни: „ Когато си министър в парламентарна република, не можеш да правиш каквото си искаш. Ще би трябвало да правиш неща, които Народното събрание ти разпореди. Не може да има свободия. При една парламентарна република би трябвало да се преценяват с решенията на Народното събрание. Не може да имаш тази независимост, която имаш в служебното държавно управление “.

По думите ѝ проектът за резистентност е интелигентно написан, само че ще предстои на промяна: „ Ако ние не вкараме нововъведенията, няма да прескочим 2021 година При Томислав Дончев бяха единствено 400 000 за иновация, само че при модифицирания вид не ги видях. Казах на господин Пеканов: „ От кумова срама да ни бяхте поканили. Трябваше да погледнете нашата стратегия. Ние ще изпълняваме този проект “.

Бел.ред.
И двете партии, и, дадоха обещание на гласоподавателите си мажоритарен избор и получиха общо 128 депутата. Сега ще изпълнят ли обещанието си?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР