Оптимист съм, че ще се спре кранчето на НЗОК. Д-р.

...
Оптимист съм, че ще се спре кранчето на НЗОК. Д-р.
Коментари Харесай

Десислава Атанасова: Вотът на недоверие ще се превърне в безпомощен вик на БСП и ДПС

Оптимист съм, че ще се спре кранчето на НЗОК. Д-р. Кирил Ананиев е извънредно добър финансист. Познава добре системата. Това сподели Десислава Атанасова от ГЕРБ в предаването " Офанзива " по Канал 3.

„ При ГЕРБ няма двоен стандарт за който и да е, без значение от поста. Когато има подозрения за каквото и да било нарушаване, постът се напуща “, безапелационна бе тя. По отношение на ограничението на нови медикаменти на пазара ни, Атанасова съобщи: „ Бюджетът за опазване на здравето пораства с всяка година. Наблюдава се доста сериозен растеж на средствата в това време и доста сериозен % на средствата за медикаменти. Това е един от механизмите да се спре растежът на средствата като се ограничи в позитивния лекарствен лист да влизат новаторски медикаменти.

В същото време пациентите би трябвало да са задоволени “, счита Атанасова, която е и някогашен здравен министър. „ Във всички случаи би трябвало да се търси баланс. Когато станах министър, една от аргументите беше, че имаше скандал с цените на лекарствените артикули. Тогава се одобриха обилни законодателни промени, които определяха цените на медикаментите и те бяха понижени фрапантно. Когато се намереше най-ниска цена, то обществените средства се плащаха колкото е най-ниската цена. Трябва да се направи сериозна оценка на лечебните заведения и би трябвало да се види какво тъкмо ще бъде финансирано от страната. Говоря за добра и ясна преценка за това каква система е нужна на България. Ако се построи система за навременна незабавна помощ, това ще компенсира достъпа на жителите до болничните заведения”, безапелационна беше Атанасова.

На въпрос дали се води война против президентската институция, тя отговори: „ Това не прави положително усещане. За президента не е добре чисто институционално да заема една или друга страна от политическия набор. уповавам се, че това се дължи на неналичието му на политически опит и с времето ще го разбере “. По мотив вота на съмнение, Десислава Атанасова сподели: „ Управлението е устойчиво. Този избор ще покаже заедност на Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи. Те са дружно, само че не за нещо градивно. Той ще се трансформира в един беззащитен зов в един ден в пленарната зала. В тази заедност, когато бяха дружно тези две партии виковете на улицата бяха доста. Ние нямаме терзания “.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР