Оптимист съм, че на 8 февруари ще успеем най-накрая да

...
Оптимист съм, че на 8 февруари ще успеем най-накрая да
Коментари Харесай

И Терзиев вярва в избора на председател на СОС

Оптимист съм, че на 8 февруари ще успеем най-сетне да изберем ръководител на Столичния общински съвет, сподели пред публицисти кметът на София Васил Терзиев, представен от Нова телевизия. Припомняме, че сходни очаквания изрази през днешния ден и главният конкурент на Терзиев за кметския пост - Ваня Григорова

В края на януари за седми следващ път Столичният общински съвет не избра ръководител. Терзиев напомни, че тогава от " Продължаваме промяната - Демократична България " - " Спаси София " предложиха за ръководител общинския консултант Цветомир Петров.

Следващото съвещание на Столичния общински съвет се чака на 8 февруари от 10:00 часа.

Терзиев участва на представянето на фондация " Ангели на пътя ", сплотяваща родители, изгубили децата си при пътнотранспортни катастрофи. Информация за събитието беше показана и от Българска телеграфна агенция.

Работим по съответни ограничения, свързани с пътната инфраструктура - осветяване, маркировка, легнали служители на реда към учебни заведения и детски градини, както и слагане на повече камери и консолидираното им със системата на Министерство на вътрешните работи, разяснява Терзиев.

По думите му образованието и предварителната защита са извънредно значима част от това да разберем каква е отговорността на всеки един от нас - млади и по-стари водачи, какво се чака от нас, какво би трябвало да създадем, с цел да не продължава тази черна серия, сподели още Терзиев.

Сред присъстващите на анонсирането на фондацията бяха представители на правосъдната власт, народни представители, евродепутати, кметове, публицисти и жители, както и вътрешният министър Калин Стоянов, за чието присъединяване бе обявено от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Според Стоянов за няколко месеца Министерството на вътрешните работи е направило дребни, само че сигурни и постоянни крачки по пътя към успеха във войната по пътищата. По думите му позицията на Министерство на вътрешните работи е да работи за предварителна защита, правдивост и по-тежки санкции. Калин Стоянов уточни, че вътрешното министерство пази тази позиция всекидневно - със повишен надзор, повишен брой на формирани бързи производства, голям брой отнети коли, повишение на глобите и тяхната събираемост, закупуване на мобилни и стационарни камери.

Калин Стоянов смята, че най-важното е да няма такива случаи или най-малко да бъдат сведени до най-малко, само че и да има правдивост и експедитивност на производството. " Знаете моята безапелационна позиция - там където има породена гибел от лидер с съществуване на алкохол или опиати, висока скорост или гибел на пешеходна пътека - това би трябвало да бъде квалифицирано като съзнателно закононарушение ", сподели още той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР