Оптималното работно време, което съхранява психичното здраве е осем часа

...
Оптималното работно време, което съхранява психичното здраве е осем часа
Коментари Харесай

Учени: 8 часа седмично работа пазят психиката здрава

Оптималното работно време, което съхранява психологичното здраве е осем часа седмично, откриха английски учени, заяви в. " Индипендънт ".

При такова работно време психологичните проблеми понижават с 30 % спрямо безработицата или гледането на деца. Няма обаче данни психологичното здраве да се усъвършенства при повече часове работа седмично.

Изследването е осъществено от социолози от университетите в Кеймбридж и Салфорд поради опасенията, че автоматизираните технологии могат да наложат всеобщо редуциране на работното време, съобщи Българска телеграфна агенция.

Те са употребявали данни за повече от 70 000 британци, събирани от 2009 година до 2018 година, с цел да проучват по какъв начин смяната в работното време се отразява на психологичното здраве.

Установено е, че безработицата постоянно се отразява зле освен на публичното състояние, само че и на самочувствието. Сега към този момент учените имат концепция какъв брой платена работа е нужна, с цел да бъдат реализирани психосоциалните резултати. Така се оказва, че тя изобщо не е доста - единствено осем часа на седмица.

Развиването на изкуствения разсъдък и роботиката провокират доста опасения, че безработицата ще се усили. Според социолозите решението е да бъдат преосмислени сегашните правила за цялостно работно време и часовете да бъдат преразпределени по този начин, че всеки да се облагодетелства от работата, даже и това да значи доста по-кратко работно време.

Специалистите оферират и други варианти - да се работи единствено по два часа дневно или годишната отпуска да бъде увеличена на няколко месеца.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР