Определяйки го като новия американски суперавтомобил, Chevrolet представи версията 2023 година на

...
Определяйки го като новия американски
суперавтомобил, Chevrolet представи версията
2023 година на
Коментари Харесай

Най-екстремният Corvette Z06

Определяйки го като новия американски суперавтомобил, Chevrolet показа версията 2023 година на Corvette Z06.

От Chevrolet разясняват, че Corvette Z06 2023 е разработен с концепцията да бъде прецизен инструмент за спортната писта, с увеличени габарити в предната и задната си част, усъвършенствана аеродинамика, подобрено общо пътно държание и динамика.

Задвижващият елемент на Chevrolet Corvette Z06 е изцяло нов, 5.5-литров LT6, атмосферен V-образен, осемцилиндров с опция за развъртане до 8600/мин и за генериране на максимална мощ от 670 конски сили. От компанията разясняват, че инженерният екип е отделил две години за разработка на неговата звукова сигнатура.

В оборудването на Chevrolet Corvette Z06 са включени заден спойлер с опция за ръчни настройки, 20-цолови предни и 21-цолови задни джанти, което е рекордно голяма размер за историята на модела, възможност за поръчка на карбонови джанти, които водят до намаляването на общото тегло на колата с 18.6 кг, специално създадена 8-степенна роботизирана предавателна кутия, луксозен интериор с карбонови апликации и благоприятни условия за персонализация, и други.



Като допънително съоръжение за Corvette Z06 2023, от Chevrolet оферират състезателен пакет Z07, който дава преимущество по повод на аеродинамиката с нов карбонов заден спойлер, характерно настроено окачване Magnetic Ride Control, специфични и уникалин за версията Michelin® Cup 2 R ZP гуми, карбон-керамични дискове на Brembo (https://www.auto-press.net/a:Brembo-анонсира-интелигентна-спирачна-система-Видео-) и карбонови джанти.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР