Определят биткойн като криптоактив. Но какво представлява той всъщност и

...
Определят биткойн като криптоактив. Но какво представлява той всъщност и
Коментари Харесай

Момчето, което случайно стана милионер

Определят биткойн като криптоактив. Но какво съставлява той в действителност и какво значение има за същинските парични единици? По създание биткойн е нещо като цифров жетон, който може да се разменя електронно. Той не съществува във физическа форма. Биткойн се основават и наблюдават чрез компютърна мрежа, която употребява комплицирани математически формули, а не от избрана институция или организация.

Измина доста време, откогато биткойнът беше основан, тъй че е съвсем мъчно да се реши какъв брой се е повишила цената му през годините. Историята на Кристофър Кох обаче може да ни показа нещата в вероятност.

През 2009 година Кристофер е ангажиран с писането на магистърската си теза върху технологията за криптиране в своя университет в Норвегия. Докато изследва най-новите приложения в тази област, той се натъква на незнайната виртуална валута, наречена биткойн.

Убеден, че желае да изпита от първа ръка какво съставлява биткойнът, той взема решение да похарчи към 26 $, което му разрешава да закупи повече от 5000 биткойна.
 Едуард Сноудън, биткойн, криптовалутите и финансовият съвет на Сноудън във време на рецесия
Финансови препоръки от Едуард Сноудън във време на рецесия

Затова са основани криптовалутите

Какво прави Кристофър с инвестицията си? Нищо. Продължава с живота си и я не помни съвсем изцяло. Когато обаче през 2013 година мейнстрийм медиите стартират да приказват за биткойн всеки ден, той внезапно си спомня, че има такава виртуална валута. След през целия ден, прекаран в търсене на вярната ключова дума за неговия биткойн портфейл, Кристофър в последна сметка съумява да го отвори. Така схваща, че в действителност е станал милионер.
 Снимка 526777

Бързо обменя една пета от инвестицията си, която тогава е оценена на 886 хиляди $, като употребява парите, с цел да си купи комфортен апартамент в Осло, Норвегия. А останалото... е история. Възможно е Кристофър към момента да има останалите 4000 биткойна, търпеливо чакайки подобаващата опция да продаде още една част от голямото си положение, пишат от Digital Surge.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР