Определящ лихвен процент Bank of England предупреди, че централната банка

...
Определящ лихвен процент Bank of England предупреди, че централната банка
Коментари Харесай

Политикът на Bank of England предупреждава за „рискове от спад“ за икономиката на Обединеното кралство

Определящ лихвен % Bank of England предизвести, че централната банка може да „ подценява рисковете от спад “ за стопанската система на Обединеното кралство, защото тя прикани за неотложно лихвен % съкращения заради слабите потребителски разноски и намаляващата инфлация.

Свати Дхингра, външен член на Комитета по паричната политика на банката, беше единственият човек, който гласоподава за понижаване на лихвените проценти на последното съвещание предходната седмица. Тя се застъпи за понижение с четвърт пункт от 5,25 %.

В изявление, откакто MPC поддържа лихвите в четвъртък, доцентът по стопанска система в London School of Economics сподели пред Financial Times, че не вижда доста заплаха от обновяване на растежа на цените поради слабото положение на търсенето на семействата.

„ Не съм изцяло уверена, че има някакво в действителност внезапно ненужно търсене в стопанската система, идващо от страна на потреблението “, сподели тя. „ Притеснявам се повече, че може да омаловажаваме отрицателните опасности....

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР