Определяният в медиите като сив кардинал на затворите Свилен Цветанов

...
Определяният в медиите като сив кардинал на затворите Свилен Цветанов
Коментари Харесай

Скандал! Сивият кардинал на затворите се ползвал с личната протекция на Христо Иванов и "Агнешките главички"!

Определяният в медиите като сив кардинал на пандизите Свилен Цветанов се е употребил с персоналната защита на проваления правосъден министър Христо Иванов, научи БЛИЦ. Медийни изявления дефинират дългогодишният заместител основния шеф на Главна дирекция " Изпълнение на наказванията " като сивият кардинал, който подмолно ръководи пандизите в България.

Твърди се, че Свилен Цветанов е бил индивидът зад необичайно назначената за шеф на ГДИН Гергана Георгиева, която бе изхвърлена по време на служебния кабинет " Герджиков ". В момента Георгиева напъва да се върне на остарялата си служба, само че юристите на Цецка Цачева са написали несъгласие, с което апелират пред Върховния административен съд.

В момента българските затвори са пуснати на автопилот. Те наподобяват на аероплан, който е обзет от турбуленция и всеки миг може да се разбие на части, като докара големи главоболия на кабинета и правосъдния министър Цецка Цачева в навечерието на семейството на Европейското председателство в София.

Според чудесно осведомени източници безконечният краткотраен началник на Главна дирекция Изпълнение на наказванията ще си затвори очите пред договорка за милиони обвързвана с горива, която се чака да бъде осъществена след броени дни.

Според изданието " 19 минути " става въпрос за компанията на Борислав Първановски, в която като съдружничка е била вписана брачната половинка на хванатия в Бразилия с 9 кг кокаин Гълъбин Боевски.

Същата компания на няколко пъти е осъществила покупко-продажби за големи суми с посредничеството на брокерска къща " Аякс ", която е брокер на Софийската стокова борса, която се управлява от Васил Симов.

Този път оповестеното количество е 5 100 тона или 5 930 000 литра, а предстоящата сума ще бъде над 12 млн. лева Според изявления в медиите въпросната компания е доставяла при досегашните поръчки горивото с 25 ст. надценка, и то е излизало на пандизите 4 стотинки над цената на литър на дребно – на бензиностанция.

Като имаме поради сегашните цени на дребно – от 2,03 до 2,12 лева на литър, практиката демонстрира, че сумата ще доближи рекордните 12 000 000 лева

В правосъдната система се надяват, че Цецка Цачева няма да допусне порочните практики на дългогодишни чиновници на ведомството, които няма да се поколебаят да се облагодетелстват за сметка на страната.

Ситуацията със пандизите е на път да ескалира и по друга причина - непрекъснатите протести на надзиратели в цялата страна.

Ясно е, че пандизите се нуждаят от здрава и способена ръка, която да ги управлява крепко, а не краткотрайни шефове, което укрепва чувството за неустановеност и неустойчивост.

В системата на правораздаването са уверени, че управлението на правосъдното министерство неотложно би трябвало да реагира и да сложи титуляр отпред на пандизите, с цел да не разреши страната ни да бъде сложена на риск преди най-важния конгрес на новия век - Европредседателството!

БЛИЦ ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ДА СЛЕДИ ГОРЕЩАТА ТЕМА!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР