Определянето на истината за състоянието на един потенциален алкохолик е

...
Определянето на истината за състоянието на един потенциален алкохолик е
Коментари Харесай

Двата въпроса, чийто отговори определят дали сме алкохолици

Определянето на истината за положението на един евентуален пияч е от изключителна значимост по две аргументи. Установяването на алкохолизма е от голяма важност при банкет в незабавното поради разнообразни контузии и здравословни рецесии, с цел да преценяват лекарите какви лечения и лекарства да приложат на пациента.
 Алкохолът, умерената консумация и за какво е нездравословен да здравето ни даже и в дребни дози
Вреден ли е алкохолът, даже и в дребни дози

Какво сочат данните от ново изследване

Скринингът е значим и в ранните стадии на зависимостта, когато засегнатият човек към момента не е изпаднал напълно и води относително естествен обществен метод на живот, което пък му пречи да признае пред себе си, че има сериозен проблем и се нуждае от помощ.

Още през 2014 година учени от университета в Лестър откриват оптималния метод да диагностицират алкохолна болест. Те формулират два въпроса, отговорът на които ще бъде безапелационен знак за съществуването или отсъствието на взаимозависимост, написа Independent.
 Снимка 687005

10 години по-късно този способ се ползва интензивно в доста здравни заведения в Обединеното кралство. Това облекчава доста лекарите в първичната им преценка при съществуване на алкохолна взаимозависимост.

Що се отнася до въпросите, те са доста просто, само че и задоволително показателни. Първият е: " Колко постоянно пиете шест или повече алкохолни питиета едновременно? ", до момента в който вторият е: " Пили ли сте в миналото алкохол заран, с цел да стабилизирате нервите си? "
 Снимка 687004

За се удостовери съществуването на взаимозависимост е задоволително, пациентът да отговори " постоянно " или " постоянно " на първия въпрос и с " да " на втория въпрос. 
 Алкохолът и връзката с коронарната болест на сърцето - какъв брой напитки на седмица са разрешени
Не повече от едно дневно - когато алкохолът става зложелател на женското здраве

Още една причина да не прекаляваме

За да стигнат до тези заключения, учените от университета в Лестър, ръководени от съветник по психоонкология Алекс Мичъл, преглеждат 17 предходни изследвания за алкохол, обхващащи 5646 души, с цел да ревизират дали елементарният прелиминарен скрининг, употребяващ един или два въпроса, може да обезпечи точна основа за намеса. Според неговата акуратност е 87%.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР