Определете вашия хормонален тип и разберете каква храна и упражнения

...
Определете вашия хормонален тип и разберете каква храна и упражнения
Коментари Харесай

Каква е хормоналната ви непоносимост: Определете по типа на фигурата си-Съществуват 4 вида

Определете вашия хормонален вид и разберете каква храна и извършения ще ви оказват помощ да отслабнете.
Съществува избрана връзка сред вида фигура и хормоните. Промените или слабостта на някои жлези или органи постоянно засягат тялото ни в разнообразни диспропорции, породени от натрупването на непотребни течности и мазнини.

Когато вашите жлези не работят вярно, е доста мъчно да се отървете от наднорменото тегло.

За да разберете какво хормонално разстройство сте изразили, задоволително е да погледнете тялото си.

Има  4 съществени вида фигури  в взаимозависимост от хормоналното разстройство.

1. Тип фигура адреналин

Адреналинното тяло се характеризира с необятни плещи и мощни крайници, както и необятна талия. Освен това притежателите на този тип фигура мъчно губят тегло в коремната област.

Ако човек непрекъснато е в положение на стрес, това подтиква стресовия хормон кортизол, заради което се натрупва лой към най-важните органи в корема.

Постоянният стрес води до неприятен сън, провокира безпокойствие и води до замъглено мислене, слаба памет и наднормено тегло. Повечето от хормона на растежа, който контролира изгарянето на мазнините, се откроява през нощта.

В същото време се пробвате да отслабнете, а това може да докара до набор от спомагателни кг, защото по-голямата част от стратегии за намаляване са ориентирани към най-рязък спад калории и наситени изтощителни тренировки, заради което тялото ви претърпява още по-голям стрес.
Поради тази причина, даже е клякал 100 пъти дневно, човек с адреналин няма да получи плосък корем. Тъй като умората от адреналина се покачва, толерантността към стрес се понижава, а човек става нервозен и раздразним и бързо напълнява.

Симптоми на адреналиновото тяло:

Трудности със пробуждане човек не може да се разсъни след 10-11 часа, изтощен и след 15-16 часа сън)

Чувство на дефицит на въздух след катерене по стълбите

Хронична отмалялост, която не минава след сън

Натрупване на спомагателни килограми към талията

Липса на сила

Болки във врата или горната част на гърба

Непрестанна потребност от кафе и стимуланти да се разсънят

Задържане на вода, дехидратация

Жажда за солени артикули

Замаяност при бързо нанагорнище

Възпаление или артрит в разнообразни елементи на тялото

Дразнене на червата

Алергии или астма

Трудност при осъществяване на ежедневните отговорности

Проблеми с храносмилането

Намалено либидо

Повече време за възобновяване от заболяване, контузия или лека меланхолия

Чувство за липса на наслада от живота

Изразени признаци на Постановление на Министерски съвет

Повишени признаци при пропускане на храненията

Подобряване след вечеря

Нарушение на паметта

Намаляване на продуктивността

Въпреки че адреналиновото тяло е резултат от прекалено напрежение, други фактори могат да допринесат и за появяването му. Това може да бъдат отрови от вода, храна или въздух. Липсата на хранителни субстанции също може да играе роля и да възникне заради потреблението на огромни количества захар и въглехидрати. Синтетичните хормони от животни и други артикули също могат да доведат до хормонален дисбаланс.

Хранене и извършения при адреналиново тяло

Ограничете потреблението на мастни и солени храни, защото те подтикват надбъбречните жлези, които създават адреналин на първо място.
Консумирайте повече пресни плодове, млечни артикули и пълнозърнест самун.
Интензивните кардио тренировки могат да оказват помощ за изгарянето на калориите, които се съхраняват в коремната област.
Заслужава си да се подчертаят упражненията върху пресата, като завъртане и покачване на краката.

2. Тип фигура на щитовидната жлеза

Тироидната жлеза се намира в предната част на шията и създава хормони, които управляват обмяната на веществата в клетките.

Следователно, човек с тироидно тяло може да натрупва мазнини в цялото тяло, а освен на едно място. Много постоянно тази форма на тялото е резултат от непотребната продукция на женския хормон естроген и забавената работа на щитовидната жлеза.

Упоритото наднормено тегло след раждането постоянно е разследване от повишението на равнищата на естроген с незадоволителна функционалност на щитовидната жлеза.

В допълнение към наднорменото тегло, човек може да има такива признаци като: загуба на коса, провисване на кожата в ръцете, неравна повърхнина на ноктите, загуба на коса на веждите. Хората с тироиден вид изпитват апетит за елементарни въглехидрати, като самун и брашно за бързо произвеждане на сила и ускорение на метаболизма.

Симптомите на мудна щитовидна жлеза:

Постепенно и непрекъснато увеличение на телесното тегло

Умора, унесеност денем

Безсъние или затруднено заспиване в средата на нощта

Лоша централизация на внимание

Запек

Нетърпимост към студа или неочаквани промени в температурата

Косопад или твърда коса

Сухота на кожата

Липса на интерес

Ниска телесна температура

Задържане на течности

Висок холестерол

Хронична болежка в ставите и мускулите, инфектиране

Хранене и извършения при тяло на щитовидната жлеза

Ограничете приема на храни, които подтикват щитовидната жлеза, като захар, бяло брашно, самун, тестени произведения и бял ориз.

Препоръчително е да включите яйца, зеленчуци, пиле, риба и малко количество алено месо в диетата си.

В началото можете също по този начин да ограничите потреблението на плодове, защото съдържат захар, стимулираща щитовидната жлеза. Обикновените въглехидрати най-добре се заменят с пълнозърнести храни и се отхвърлят от кофеина.

Най-добрите стратегии за намаляване за вас, съчетаващи  аеробни извършения с задоволителен брой извършения. Силови извършения може да се правят три пъти седмично за мускулен напредък, ускорение на метаболизма, което ще докара до загуба на тегло.

3. Тип овариална форма

Тази форма на тялото се характеризира с тесни плещи и необятни бедра. Овариите са половите жлези, ситуирани в профил на матката, които създават хормони естроген и прогестерон. Дисфункцията на яйчниците води до остатък на естроген, заради това, което се получава и струпване на повече мазнини.

Това води до появяването на зони на бричове и мазнини в долната част на корема. При доста хора щитовидната форма на тялото се заменя с яйчниците и назад по време на живота. Захарта постоянно е дразнещ фактор, заради което се развива целулита.

Жените постоянно страдат от тежка менструация, акне и окосмяване по лицето. Главоболие, Постановление на Министерски съвет, отичане на корема и меланхолия също се появяват циклично по време на овулацията и към седмица преди менструацията.

При мъжете се развива видът на гонадата, при който главното тегло пада върху бедрата и задните елементи. Излишното тегло се появява под формата на бирен стомах.

Симптоми на дисфункция на яйчниците:

Изразен Постановление на Министерски съвет

Натрупване на тегло преди менструация

Овариални кисти

Циклично акне

Циклични промени в настроението

Циклична отмалялост и замъглено схващане

Циклични болки в гърба, бедрата, коленете

Либидо трептения

Запек

Безплодие

Приливи и нощни изпотявания

Изобилна менструация

Хранене и извършения при вид на яйчниците

Често хората с този вид тяло обичат пикантни храни с кремообразна консистенция, защото подтикват половите жлези. Излишните килограми по предписание се натрупват последователно, по тази причина е мъчно да се забележи, до момента в който облеклата не им станат тесни. Енергийното равнище остава задоволително високо.

Не забравяйте, че половите жлези са по-активни през нощта, тъй че протеиновата храна е по-добра вечер.

Не яжте прекомерно доста или малко преди лягане, в противоположен случай това прекъсва съня.

Избягвайте чипс, пикантни храни, мазни кремове, масло, десерти, кофеин, мазнини, свинско месо, захар, сладолед и пържени храни.

Закуската е по-добре с плодове и не прескачайте закуската, лимитирана до една чаша кафе.

Най-добрите извършения за този тип – това е  бързо вървене, джогинг или бягане с леки тежести, танци, гимнастика и извършения за всички мускулни групи. Основното:
– балансирайте горната и долната част на тялото.

4. Чернодробен вид фигура

Този вид се характеризира с появяването на издаден стомах с тънки крайници. Черният дроб е орган, ситуиран под десните ребра, виновен за храносмилането, имунния отговор и детоксикацията. Ако има увреждане на черния дроб или уязвимост в стомаха, това е в реалност вследствие на струпване на течности, а не мазнини.

Хора с вид черен дроб тяло имат апетит за мазни и пържени храни, шоколад и алкохол, което води до наднормено тегло. Те би трябвало да ядат доста зеленчуци и плодове и да правят процедури за разчистване на черния дроб.

Симптомите на вид на черния дроб:

Замаяност заран

Ниска толерантност от мазни храни

Подуване на корема след хранене

Запек и хемороиди

Неприятна миризма от устата

Болка или напрежение в региона на дясното рамо

Усещането за цялост над гръдния панер от дясната страна

Раздразнителност и лутане заран

Усещане за прегряване на тялото, изключително в региона на краката през нощта

Хранене и извършения при чернодробното тяло

Ако има нарушавания на черния дроб, е належащо да се ограничи приема на протеин, т.е. месо и риба. Също по този начин е належащо да се заобикалят пържени и мазни храни.

Включете в диетата си повече зеленчуци, изключително зеле и листни зеленчуци.

Като подготовка е по-добре да изберете кардио тренировки, като тичане, бързо вървене. Аеробни извършения задействат имунната система и покачват издръжливостта.

Интервалните тренировки също укрепват сърцето и изгарят мазнините. Можете да завършите тренировките с извършения за мощ, изключително за подсилване на мускулите на кората. Йога и Пилатес също спомагат за укрепването на тези мускули.

Инфо: https://lekuvai.eu

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР