определено шокира футболния свят, а в това число и ,

...
определено шокира футболния свят, а в това число и ,
Коментари Харесай

5 бона на седмица!? Ще "фалира" ли Обамеянг от трансфера си в Барса?

несъмнено шокира футболния свят, а включително и , че Обамеянг изобщо отпътува за Каталуния. Макар и договорката към момента да няма публично удостоверение, то по всичко наподобява, че Оба-Оба ще премине със свободен трансфер на " Камп Ноу ".
След всички проблеми, които имаше с дисциплината на Обамеянг, " за похлупак " габонецът реши да " зарадва " тима си с изненадващо овакантяване. Нападателят отхвърляше да възобнови контракта си на " Емиратс ", само че клубното управление едва ли е очаквало, че ще се стигне до разлъка в последните часове на зимния трансферен прозорец.

Космическата разлика в заплатата на Обамеянг в Арсенал и в Барселона
Още по-шокиращ е . За никого не е загадка, че нападателят бе един от най-скъпоплатените футболисти във Висшата лига и несъмнено бе в голяма тежест на бюджета на Арсенал. Обамеянг дебаркира на " Емиратс " през лятото на 2018-а, а две години по-късно възобновява контракта си със доста нарастване на заплатата си.
По неофициална информация е получавал от Арсенал по 350 000 паунда (420 000 евро) на седмица! Или с други думи - 13 милиона паунда на година. За пет сезона в Арсенал Пиер-Емерик Обамеянг е получил общо 51,5 милиона паунда (около 62 милиона евро). При такава заплата е чудно по какъв начин Обамеянг си потегля от Арсенал, само че е реалност, че " топчиите " едва ли щяха да продължат да му дават такова обилно заплащане.

5000 евро заплата за Обамеянг в Барселона?
Каквато и заплата да са му предложили от Арсенал, тя сигурно е била в пъти по-висока от тази, която ще получава на " Камп Ноу ". Защото Обамеянг ще прибира едвам 5000 евро на седмица (4162 паунда) в ! Нападателят бе заставен да се съгласи на такова предложение, защото в противоположен случай каталунците нямаше да могат да го записват в Ла Лига.
Информацията за възнаграждението от 5000 евро идва от каталунското издание Mundo Deportivo, което се слави с положителните си връзки на " Камп Ноу ". Все отново има и други информации за заплатата, която ще получава Обамеянг в Барселона. Британската социална телевизия Би Би Си твърди, че нападателят ще взима към 80-90 000 паунда на седмица.

Защо Обамеянг се лиши от безбожната си заплата в Арсенал?
Подобна заплата наподобява по-реалистична, само че даже и по този начин Обамеянг ще получава сред четири и пет пъти по-малко седмично заплащане, в сравнение с в Арсенал. За габонския голмайстор парите, наподобява, не са от първостепенно значение. Той се надява да " възроди " кариерата си, която е в сериозен застой. Обамеянг несъмнено не се усеща благополучен в Арсенал и е разумно да потърси друго развиване на кариерата си.
Дали Шави Ернандес ще успее да се оправи с неприятната дисциплинираност на Обамеянг и ще разгърне безспорните му качества, следва да разберем напълно скоро. Дотогава Пиер-Емерик Обамеянг ще би трябвало да свикне с малко по-скромния метод на живот, който се оформя да има в Каталуния.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР