Определено не съжалявам, че напуснах парламента доброволно, макар че отвън

...
Определено не съжалявам, че напуснах парламента доброволно, макар че отвън
Коментари Харесай

Виктория Василева: Не съжалявам, че напуснах парламента доброволно

Определено не скърбя, че напуснах Народното събрание непринудено, въпреки че извън нещата постоянно наподобяват доста по-различни. Когато си вътре в " окото на бурята " нещата наподобяват по-различни, повярвайте ми. Това сподели пред Българска национална телевизия някогашният заместник-председател на парламентарната група на „ ИТН “ Виктория Василева, която напусна предварително Народното събрание.

" Последните два дни потвърдиха, че още веднъж се придържаме към максимата, че нищо оставено не е забравено и нищо ново - ненаучено. Партиите още веднъж сякаш още веднъж разчетоха погрешно резултатите от изборите и продължиха да играят своя лична игра. Сякаш напук, изглеждаше като персонално възмездие на моменти ", добави още тя.

Във връзка със протичащото се в Народното събрание през последните дни, Виктория Василева разяснява:

" Всички диалози за разговор, за примирение още веднъж не се сбъднаха. Това демонстрира, че очевидно в продължение на доста години, омразата е станала по-силен тласък в политиката, в сравнение с даже желанието за власт " и добави:

" Не знам какъв брой пъти би трябвало да си счупим главите, с цел да разберем, че са чупливи. Партиите подходиха прочувствено и по този начин пристигна конфликтът. Самата дума " парламент " в основата си значи " приказвам ". Ти си задължен да приказваш с партията или парламентарната група, за която жителите са дали гласовете си. "

Относно желанието за гласност, което доста от партиите обявиха, тя посочи:

" Прекалената гласност от време на време не е плюс, тъй като камерите и микрофоните работят като афродизиак за политиците в България. Злоупотребява се с настояването за тази безспорна гласност. "

" Няма формула за това да начертаем сполучливото излизане от този проблем. Но мисля, че с цел да стигнем до тук, една част от тази виновност носят и анализаторите, които дълго време насаждаха тезата, че избора на ръководител ще обоснови бъдещото болшинство на Народното събрание. Изборът на ръководител няма нищо общо за последващите диалози за предстоящ кабинет ", съобщи Виктория Василева по отношение на изборите за ръководител на Народно събрание.

" Повечето партии се притесняваха да не им лепнат етикет още преди да опитат да приказват между тях. Да, те имат разлики, само че когато толкоз настойчиво слагат линията между тях, под линията остават българските жители.

Хората, които бяха препоръчани, всеки е със своите качества, само че аз не мисля, че има човек в залата, който не носи грехове на гърба си и няма никакво политическо минало ", добави тя.

" Рискуваме с неправилно решение. Не знам доколко може да стигне фантазията на всички, които се занимават с политика в България. Това, в което съм безпределно уверена е, че променяйки формата, без да променим наличието няма да има никакъв сполучлив модел на България ", изрично съобщи Виктория Василева.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР