Определено количество вода да струва по-евтино за социално слабите. Това

...
Определено количество вода да струва по-евтино за социално слабите. Това
Коментари Харесай

Очертава се в бъдеще водата да е по-евтина за социално слабите

Определено количество вода да коства по-евтино за обществено слабите. Това планува обсъжданият сега нов профилиран закон за ВиК бранша, в който ще бъдат написани и разпоредбите за обезпечаване на услугата за обществено слабите консуматори, научи " Монитор ".
Според ръководителя на Българската асоциация по водите (БАВ) Иван Иванов това не е нова концепция, само че за пръв път се приготвя нормативно.
" В документа би трябвало да се заложат всички хрумвания, целящи да бъдат предпазени всички хора, които не могат да заплащат по-високата цена. Различни са механизмите с цел да се направи това. Единият е да се задържат цените на равнището на обществената търпимост, само че следователно няма да могат да се събират задоволително средства за вложения. Другият е да се обезпечават обществени помощи. Третият е солидарният, като в цената за всички да има %, който да се отделя точно за вложения. Тези суми да се събират в държавен фонд и от там да се разпределят за вложение във ВиК планове ", изясни Иванов.
По думите му време е дебатите по казуса да се възобновят и новият закон да стане един от целите на държавното управление.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР