Определено имаше шансове и с първия, с втория и с

...
Определено имаше шансове и с първия, с втория и с
Коментари Харесай

Меглена Плугчиева: Заради честите избори, България не стои убедително пред света

„ Определено имаше шансове и с първия, с втория и с третия мандат дори, само че очевидно разграничителните линии са много огромни. Странното е, че от една страни всички оповестиха едни и същи цели, а в последна сметка не съумяха да намерят нужния консенсус, с цел да ги поддържат, без значение с кой мандат. “

Това разяснява в студиото на „ Добро утро, Европа “ Меглена Плугчиева – някогашен вицепремиер в държавното управление на Сергей Станишев и дипломат на България в Германия.
Във вътрешнополитически проект това не е добре и приказва за една неустойчивост, която се отразява и в стопански проект. Дестабилизира и разочарова обществото. Във външнополитически проект изглеждаме неприятно, тъй като в продължение на две години не изглеждаме задоволително безапелационно пред сътрудниците ни в Европейски Съюз и на Западните Балкани, откакто сме непрестанно в развой на избори.
По думите на Плугчиева всяка една от партиите се концентрира върху твърдото ядро на своя електорат, вместо мисли надалеч по-широко за ползите на българското общество.

По отношение на последната рецесия в връзките ни с Република Северна Македония , Плугчиева означи, че е нужна деескалация, а в югозападната ни съседка въпросът с участието в Европейски Съюз има мощно прочувствена страна.

„ Това общество е непрестанно в развой на очакване, което не се случва. Там се натрупа напрежение и отчаяние “, разяснява дипломатът.

Тя акцентира, че нямаме потребност от мегафонна дипломация, а от тиха и настояща дипломация такава, както и от съдействието на Брюксел.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР