Определено има разочарование в делегацията на Дмитро Кулеба след срещите

...
Определено има разочарование в делегацията на Дмитро Кулеба след срещите
Коментари Харесай

Кулеба си тръгва разочарован от България

Определено има отчаяние в делегацията на Дмитро Кулеба след срещите в България. Това съобщи пред Нова телевизия ръководителят на Асоциацията на българите в Украйна и член на делегацията на Кулеба Антон Киссе.

Припомняме, през вчерашния ден стана ясно, че на срещата сред украинския външен министър и Украйна е поискала публично оръжия от България . За подобен диалог описа самият Кулеба, който Въпросът за д обаче провокира остри несъгласия както в обединението, по този начин и сред властта и опозицията.

Киссе, който е участвал на срещата сред Петков и Кулеба, съобщи, че дали страната ни ще даде военна помощ на Украйна ще стане ясно, когато има самостоятелни срещи и когато експертните групи се договорят.
 Външната комисия дава мандат на държавното управление за
Външната комисия дава мандат на държавното управление за " техническа помощ за защитни цели " на Украйна "

Решението е след посещаване на украинския външен министър Дмитро Кулеба

На такива срещи не се взимат решения, а се дефинират главните цели и задания, разясни той.

" Украйна не може да отговори на изискванията, които Русия слага. Нито един ръководещ водач в света няма да направи крачка, с която да остане в историята като дал от своята територия " , безапелационен бе Киссе.

" Твърдо стоим на позицията, че нашите условия, би трябвало да бъдат чути. Когато има гибел и се убиват хора, няма причини ", посочи още той.
 Радев предложи на Кулеба да лекуваме украински военни
Радев предложи на Кулеба да лекуваме украински военни

Радев желае бързо следствие на цивилните жертви и строго наказване

По думи на Киссе украинските бойци нямат задоволително бронежилетки. Майките изпращат синовете си и желаят да им дадем, с цел да отидат на фронта, уточни той и добави: " Определено има отчаяние в нашата делегация ".

Киссе обаче изрази признателност към всички българи, които оказват помощ на украинците.

" Това е огромен жест. Разбирам, че в България се живее мъчно, постоянно пристигам тук. Въпреки това обаче вие ни помагате ", съобщи той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР